Hokejisté Vítkovic v odvetě semifinále Ligy mistrů vyhráli na ledě Skelleftey, postupuje ale soupeř

Hokejisté Vítkovic vyhráli odvetné utkání semifinále play-off Ligy mistrů na ledě Skelleftey 2:1, po domácí porážce 2:4 ale v soutěži skončili. Aktuálně třetí tým švédské ligy se ve finále utká s týmem Servette Ženeva, který ve druhém semifinále vyřadil Lukko Rauma. O branky Vítkovic se v Kraft areně postarali Marcel Barinka a Marek Kalus.

Skelleftea (Švédsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Vítkovic vyhráli odvetné utkání semifinále play off Ligy mistrů na ledě Skelleftey 2:1, po domácí porážce 2:4 ale v soutěži skončili

Hokejisté Vítkovic vyhráli odvetné utkání semifinále play off Ligy mistrů na ledě Skelleftey 2:1, po domácí porážce 2:4 ale v soutěži skončili | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Vítkovice po domácím nezdaru potřebovaly k postupu na severu Evropy vyhrát nejméně o dva góly. Ve 4. minutě je mohl posunout do vedení Barinka, brankáře Söderströma však nepřekonal.

Prosadili se naopak domácí, když za Machovského záda prošla střela Salomonssona. Obránce Skelleftey byl poté jako první vyloučen, Ostravané ale přesilovou hru nevyužili a neujali se ani pokusy Kriegera a Přibyla v závěru první třetiny.

Ve druhé části si při Přibylově vyloučení již Seveřané radovali z druhé branky, Machovský ale betonem dokázal puk včas zastavit.

Po několika dalších příležitostech domácích byl vyloučený Lundberg a Vítkovice druhou přesilovku využily. Po Raskobově nahození od modré čáry se prosadil tečující Barinka.

Domácí poté přežili zvýšenou aktivitu extraligového týmu a v závěru druhé třetiny předvedl několik spolehlivých zákroků Machovský. Ve 42. minutě se prosadil Kalus a zdramatizoval semifinálovou sérii. Následně však útočnou aktivitu zvýšili i hráči Skelleftey.

Potřebný třetí gól, který by Vítkovicím zajistil prodloužení, ale hosté nedokázali přidat ani v závěrečné power play. Ostravané dohrávali bez zraněného kapitána Lakatoše, nejproduktivnějšího hráče týmu i celé soutěže.

Odveta semifinále play-off hokejové Ligy mistrů:

Skelleftea AIK - HC Vítkovice Ridera 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Salomonsson (Hugg) - 33. Barinka (Raskob), 42. Kalus (Claireaux). Rozhodčí: Kova, Vikman (oba Fin.) - Lundgren, Yletyinen (oba Švéd.). Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 4029. První zápas: 4:2, postoupila Skelleftea.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme