České hokejistky vstoupily do mistrovství světa úspěšně, Finsko porazily jednoznačně 4:0

České hokejistky zdolaly na úvod mistrovství světa v americké Utice ve skupině A Finsko 4:0. Po úvodní bezbrankové třetině skórovaly ve druhé části Adéla Šapovalivová a Klára Hymlárová, v závěru přidaly další zásahy do prázdné branky Natálie Mlýnková a Tereza Plosová.

Utica (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České hokejistky slaví výhru nad Švédskem

České hokejistky slaví gól | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: Profimedia

Čisté konto uhájila Klára Peslarová. Další zápas čeká svěřenkyně kanadské trenérky Carly MacLeodové v noci na sobotu, vyzvou domácí obhájkyně zlata Američanky.

Češky, které vybojovaly na předchozích dvou šampionátech bronz, mohly jít do vedení v polovině úvodní části, jenže Neubauerová minula. I proto se na první gól čekalo až do druhé třetiny.

V ní český tým výrazně zvýšil aktivitu a vyhrál ji na střely na branku 16:4. Obrovskou šanci nevyužila ve 24. minutě Vanišová, když za zády brankářky Aholaové poslal puk pouze do tyčky a nezvládla ani následnou dorážku. Ve 28. minutě ale pálila Mlýnková a Šapovalivová pohotovou bekhendovou dorážkou otevřela skóre.

Ve 37. minutě to z kruhu zkusila Hymlárová, Aholaová její ránu vyrazila před sebe, Hymlárová si stihla kotouč přikopnout na hůl a zvýšila pohodlně na 2:0. Definitivně pak utkání, v němž se ani jedinkrát nevylučovalo, rozhodly Češky v závěru.

Finky sáhly ke hře bez brankářky tři a půl minuty před koncem, risk jim ale nevyšel. Rozdíl ve skóre zvýraznily Mlýnková a Plosová. Peslarová uhájila nulu díky 19 úspěšným zásahům.

Finsko - Česko 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 28. Šapovalivová (Mlýnková, Radová), 37. Hymlárová (Radová), 57. Mlýnková (Šapovalivová), 58. Plosová (Tejralová). Rozhodčí: Rapinová (USA), Nearyová - Clarkeová (obě Kan.), Ernstová (Něm.). Bez vyloučení. Diváci: 288.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme