‚Je ostrý a drzý, to se trenérům líbí.‘ Jeník vstoupil do NHL ve velkém stylu, první dva zápasy skóroval

Zajímavý vstup do NHL má český hokejista Jan Jeník. Dvacetiletý útočník zatím odehrál v dresu Arizony Coyotes jen dva zápasy, v obou ale dokázal skórovat. Na postup do play-off už to Arizoně nestačilo, přesto si dvacetiletý útočník alespoň vylepšil pozici v týmu pro další sezonu.

Arizona Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český hokejista Jan Jeník (vpravo) v utkání Arizony se San Jose

Český hokejista Jan Jeník (vpravo) v utkání Arizony se San Jose | Foto: AP/John Hefti | Zdroj: ČTK

Český hokejový útočník Jan Jeník vstřelil svoji první branku v NHL v utkání proti San Jose, kdy pojistil výhru 5:2 trefou do odkryté brány.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jan Jeník vstoupil do NHL ve velkém stylu. Více v příspěvku Ondřeje Čerbačeského

„S ničím si nedělá starosti a musím říct, že i v kempových zápasech, co jsem viděl, byl ostrý a drzý. A to se trenérům a manažerům v NHL líbí,“ popisuje trenér české reprezentace Filip Pešán.

Jeník na sebe výrazně upozornil v roce 2017 na Memoriálu Ivana Hlinky. Na turnaji hráčů do 18 let sice začínal až ve čtvrtém útoku, svými výkony se však posouval v sestavě výš a nakonec se stal nejlepším střelcem českého týmu.

Po konci sezony si ho ve třetím kole jako celkově 65. hráče vybral tým Arizona Coyotes. V tom samém ročníku si odbyl extraligovou premiéru v dresu Liberce.

Kubalík přispěl přihrávkou k výhře Chicaga nad Dallasem. Za poražené si připsal asistenci Faksa

Číst článek

„Věřil jsem, že se může do NHL dostat, z toho důvodu jsem ho do Liberce i přivedl. Myslím, že jsme odvedli dobrý kus práce, přes působení v Benátkách Honza hokejově vyrostl. Jsem rád, že se mu daří, přeju mu to,“ doplnil Pešán.

Rodák z Nymburka odehrál za Liberec jen 16 zápasů, poté se přesunul do Spojených států, kde strávil dva roky v juniorské OHL. Letos povýšil do rezervního týmu Arizony Coyotes a v závěru sezony dostal šanci i v nejslavnější lize světa.

Po Pavlu Zachovi, Radimu Šimkovi a Josefu Kořenářovi je tak Jan Jeník dalším bývalým hráčem Liberce, který se v nedávné době probojoval až do NHL.

Ondřej Čerbačeský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme