‚Můžeme jen pogratulovat, smeknout a ať si užívá důchod.‘ Vítěz Stanley Cupu Krejčí ukončil kariéru

Hokejoví fanoušci se těšili na návrat Davida Krejčího do extraligy a následně i na jeho umění na domácím mistrovství světa. Majitel dvou bronzů ze světových šampionátů už je ale nepotěší. Vítěz Stanley Cupu s Bostonem, za který hrál šestnáct sezon v NHL, v sedmatřiceti letech ukončil kariéru.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Krejčí

David Krejčí ukončil kariéru (archivní foto) | Zdroj: Profimedia

„Nechci udělat náhlé rozhodnutí. Takže i když to potrvá další týden, měsíc, nikam nespěchám,“ říkal Krejčí v červnu na vyhlášení ankety Zlatá hokejka.

Přehrát

00:00 / 00:00

David Krejčí, vítěz Stanley Cupu s Bostonem, za který hrál šestnáct sezon v NHL, v sedmatřiceti letech ukončil kariéru.

Až v polovině srpna se rozloučil s NHL, kde strávil šestnáct sezon v Bostonu a v roce 2011 v jeho dresu získal Stanley Cup. Začalo se tak čím dál víc mluvit o tom, že by se mohl vrátit do extraligy, kde by se připravil na domácí mistrovství světa.

„Na druhou stranu tam převažují zranění a zdraví, takže takhle to mám na váze,“ vysvětloval Krejčí. V pokračování mu totiž bránilo zranění v dolní polovině těla.

„Myslím si, že David se rozhodl správně, jak to cítil. Byl s rodinou po delší době. Celou kariéru člověk někde cestuje a trénuje. Je to samozřejmě škoda pro nás, pro hráče a pro fanoušky, že už ho neuvidíme hrát, ale měl skvělou kariéru a asi si ten pomyslný důchod už zasloužil,“ myslí si Petr Vrána, Krejčího kamarád od dětství v rodném Šternberku a kapitán Třince.

Bývalý tahoun Bostonu David Krejčí ve 37 letech ukončil kariéru. Důvodem jsou zdravotní potíže

Číst článek

Právě Oceláři měli o Krejčího služby velký zájem. „Určitě bychom si ho dovedli představit v našem mužstvu. Ale má za sebou krásnou kariéru, ke které my akorát můžeme pogratulovat, sejmout pomyslný klobouk a ať si užívá důchod,“ dodává asistent trenéra Motáka Vladimír Országh.

‚Skromný kluk‘

Posledním Krejčího týmem v extralize zůstala Olomouc, kde strávil sezonu 2021/22.

„Jedna věc je, jak se choval v kabině, což jak hráči říkali, tak je to neskutečný. Nikdo by nepoznal, že je to David Krejčí,“ popisuje Krejčího skromnost olomoucký trenér Jan Tomajko.

Potvrzuje to i kladenský kapitán Radek Smoleňák, který s ním nastupoval už v juniorce: „Znám ho úplně od začátků a on se vůbec nezměnil. I přes všechno to, co dokázal, zůstal furt skromný kluk. Všechen respekt, všechna čest. Jeho úspěchy jsou samozřejmě veliké.“

Kromě vítězství v NHL odehrál přes tisíc zápasů v zámoří a nasbíral bezmála 800 kanadských bodů. Na reprezentační úrovni nasbíral zase dvě bronzové medaile z mistrovství světa. Na to nadcházející v Praze a Ostravě už ale David Krejčí, minimálně jako profesionální hráč, nezavítá. Kariéru ukončil ve svých sedmatřiceti letech.

Pavel Tylšar, job Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme