Hokejisté Liberce porazili v dohrávce Plzeň 4:1 a obhájili Prezidentský pohár

V úterý se dohrávala tři utkání Tipsport extraligy. Bílí Tygři zdolali v dohrávce 11. kola Plzeň 4:1 a obhájili Prezidentský pohár, který získali počtvrté z posledních pěti let a celkově pošesté od sezony 2005/2006. Litvínov podlehl hradeckému Mountfieldu 2:3 v dohrávce 34. kola a v dohrávaném zápase 48. kola porazil Třinec Zlín 2:1 po samostatných nájezdech.

Liberec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost hokejistů Liberce z vítězství nad Plzní, díky kterému získali Prezidentský pohár

Radost hokejistů Liberce z vítězství nad Plzní, díky kterému získali Prezidentský pohár | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Bílí Tygři Liberec – HC Škoda Plzeň 4:1

Bílí Tygři mají čtyři kola před koncem základní části náskok 13 bodů na druhou Plzeň, která v úterý prohrála posedmé za sebou na kluzištích soupeřů. Liberec má zároveň jistou účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Liberec vyhrál v Pardubicích 4:1. Ve třináctigólové přestřelce předčila Plzeň Kladno 8:5

Číst článek

Jubilejním 30. gólem v sezoně se na výhře domácích podílel slovenský útočník Libor Hudáček, jenž nasbíral již 58 bodů, což je extraligový rekord v podání cizince. Nejproduktivnější hráč soutěže Milan Gulaš z Plzně vyšel naprázdno.

Hosté se na severu Čech představili bez brankářské jedničky Frodla, který tak poprvé v sezoně nezasáhl do hry. Místo něj dostal šanci Král, jenž se tak v extralize představil po dvou letech. Naposledy chytal na začátku března za Plzeň také v Liberci.

V úvodu zápasu byl ale v permanenci jeho protějšek Hrachovina, který si v první minutě připsal čtyři zákroky. Plzeň svou aktivitu přetavila i ve vedoucí gól, Vráblíkovu střelu tečoval v čase 2:02 Pour.

Liberec se rozjížděl pozvolna. Poté, co domácí přežili úvodní oslabení, sami udeřili v přesilovce. Vyloučení šestnáctiletého obránce Jiříčka využil pohotově dorážející Bulíř.

Oba celky se mohly dostat do vedení v početních výhodách, Hrachovina i Král však chytali spolehlivě. Při Čerešňákově trestu zahrozil v oslabení Mertl, ale neuspěl stejně jako ve 32. minutě osamocený Šír na druhé straně. Střelecky se nakonec prosadil až ve 35. minutě Musil, jenž pohotově dorazil Králem vyraženou Maroszovu střelu.

Ještě větší klid na hokejky získali hráči Liberce na začátku třetí části. Král si sice poradil s pokusy Ordoše, Krenželoka i Šmída, proti Hudáčkovu zakončení po ideální Birnerově přihrávce však neměl šanci zasáhnout. Liberec pak zápas dovedl jistě do vítězného konce. Pátou domácí výhru nad Plzní v řadě podtrhl v poslední minutě čtvrtým gólem Ordoš.

Domácí ještě přidali v 60. minutě čtvrtý gól, všechny body tak zůstávají v Liberci. #BTLvPLZ #TELH

20:26 – 25. 02. 2020

1 9

HC Verva Litvínov – Mountfield HK 2:3

První větší šanci měl ve třetí minutě při hře čtyř proti čtyřem Gerhát, strážce hostující branky Mazanec byl ale pozorný. Na druhé straně se řítil po pravém křídle Smoleňák, jeho bekhendový pokus skončil na masce domácího gólmana Januse. V další šanci prověřil Mazance střelou přes obránce Mahbod, hostující brankář měl plné ruce a nohy práce, ale poradil si.

Litvínov prolomil sérii s Třincem a díky výhře 5:2 se odrazil ode dna extraligové tabulky

Číst článek

V deváté minutě se Severočeši dočkali vedení. Hezkou kombinaci po ose Hübl - Lukeš završil skórující Pospíšil, který z dorážky otevřel skóre. Chvíli nato mohl vyrovnat Klíma, který vypálil švihem z mezikruží, Janus si ale dobře povyjel a puk vyrazil. Následovala šance Cibulskise, který se ocitl sám před litvínovskou brankou, gólman domácích ale zabránil vyrovnání.

Už po 39 sekundách druhé třetiny měl na hokejce vyrovnání Klíma. Puk prošel Janusovi pod betonem ale poté se otřel o pravou tyčku. A tak navýšili své vedení domácí. Lukeš tečoval puk před Mazancem, ten ho vyrazil do Nedomlela a od toho se nešťastně odrazil do sítě. V dalším střídání prověřil hostujícího brankáře třemi střelami Jarůšek, Mazanec však společně s obránci dokázal vše vyřešit.

Snížení přišlo ve 28. minutě, kdy Klíma v početní výhodě střelou bez přípravy nedal Janusovi šanci. Vyrovnat mohl ve 34. minutě Koukal, který se řítil v oslabení sám na Januse. Domácí brankář ale se štěstím zastavil jeho bekhendový blafák. Vyrovnat se povedlo Královéhradeckým 30 sekund před koncem druhé třetiny, když Smoleňák díky svému důrazu na brankovišti dotlačil puk za Janusova záda.

Pospíšil se ve třetí části prokličkoval z pravého křídla až do šance, ale ani nadvakrát nedokázal překonat Mazance. Na druhé straně v 46. minutě vypálil Šalda, Janusovi vypadl puk z lapačky a do prázdné branky ho doklepl opět Smoleňák. Další brance zabránil výborným zákrokem Janus, který pravým betonem vykopl Žejdlovu dorážku.

Domácí si ve druhé polovině třetí třetiny nebyli schopni vypracovat žádnou vážnější příležitost a bylo na nich až příliš patrné, že hráli čtvrtý zápas v sedmi dnech. Hosté si navíc výborně počínali v defenzivě a tak po obratu uhájili zisk všech tří bodů, čímž přerušili sérii čtyř porážek. Verva naopak nenavázala na tři předchozí vítězství.

Dobře rozehrané utkání jsme dnes do zdárného konce nedovedli. Hradec Králové rozhodl o svém vítězství ve třetí třetině. #LITvMHK

Report: hcverva.cz/zapas.asp?id=P…

Další zápas nás čeká v pátek ve Zlíně.

20:01 – 25. 02. 2020

1

HC Oceláři Třinec – PSG Berani Zlín 2:1 po sam. náj.

Zlín dostaly do tempa rychlé dvě přesilové hry a byl v úvodní třetině aktivnější. A ujal se také vedení, když Okál zachytil u zadního mantinelu špatnou rozehrávku Musila a chytrým pasem uvolnil Šlahaře, který překonal rozhozeného Kváču. Autor gólu v závěru třetiny dobře vyřešil přečíslení dvou na jednoho, Nosek ale zblízka minul branku.

Hokejisté Třince si vezou výhru z Karlových Varů, Jágrův gól Kladnu nestačil na body proti Pardubicím

Číst článek

Třinec promarnil po přestávce přesilovou hru pěti proti třem. Zakončení v ní na sebe brali hlavně obránci. Douderu ale dvakrát vychytal Kašík a Gernát dvakrát netrefil branku. Už při hře proti čtyřem vyslal Galvinš do sóla Adamského. Zlínský gólman si ale odvážně vyjel a střelu zneškodnil. Hosté zahrozili v přečíslení zásluhou Köhlera, ale v závěru třetiny i vlastními chybami nabídli Ocelářům několik gólových šancí. Ve všech případech je ale podržel gólman Kašík.

Třinec se prosadil až v 51. minutě ze své šesté přesilové hry v zápase. Stránský si vybruslil z rohu kluziště před branku a bekhendem propasíroval puk pod Kašíkem. Zlín ještě uplatnil trenérskou výzvu, ale nedovolené bránění brankáři rozhodčí na záznamu nenašli.

Domácí pokračovali v tlaku, zápas však dospěl do prodloužení. V jeho úvodu neuspěl v úniku domácí útočník Ondřej Kovařčík s bekhendovým blafákem. Následně Třinec nevyužil ani přesilovou hru, kterou umocnili trenéři odvoláním brankáře. A tento riskantní tah se jim málem vyplatil, ovšem Vrána prázdnou branku minul.

Poslední vzájemný zápas rozhodl hattrickem Wolski. Ten ale Třinci čtvrtý zápas v řadě chyběl. Jeho šikovné ruce by se domácím hodily v rozstřelu, který přesto vyhráli. Hned v první sérii přesně vystřelil Stránský a Kváča z pěti pokusů Zlína neinkasoval. Měl ale štěstí, Claireaux trefil ve čtvrtém kole tyč.

Ze zápasu proti Zlínu bereme dva body za vítězství 2:1 po nájezdech! #TRIvZLN #TELH

19:51 – 25. 02. 2020

14

Dohrávky v hokejové Tipsport extralize:

11. kolo:

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 14. Bulíř (Ordoš, Šmíd), 35. A. Musil (Marosz), 44. L. Hudáček (Birner, Derner), 60. Ordoš (P. Jelínek, Birner) - 3. Pour (Vráblík, P. Straka). Rozhodčí: Pešina, Bejček - Lučan, Kis. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 7179.

34. kolo:

HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Pospíšil (F. Lukeš, Hübl), 23. F. Lukeš (Pospíšil, V. Hübl) - 28. Klíma (Eklund), 40. Smoleňák (F. Pavlík), 46. Smoleňák (Šalda, R. Pavlík). Rozhodčí: Hodek, Šindel - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:5, navíc Kudla (Litvínov) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3876.

48. kolo:

HC Oceláři Třinec - PSG Berani Zlín 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 51. M. Stránský (P. Vrána), rozhodující sam. nájezd M. Stránský - 13. Šlahař (Okál). Rozhodčí: Kubičík, Šír - Bryška, Rožánek. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. Diváci: 4368.

and, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme