Čeští hokejisté odstartují domácí mistrovství světa proti Finsku, organizátoři zveřejnili ceny vstupenek

Prvním soupeřem českých hokejistů na domácím mistrovství světa příští rok v Praze bude v pátek 10. května tým Finska. Ve skupině se svěřenci Radima Rulíka poté utkají ještě s Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a základní část šampionátu uzavřou v úterý 21. května soubojem s obhájcem titulu Kanadou. Program turnaje, který se bude konat i v Ostravě, oznámili organizátoři na tiskové konferenci.

Praha (Aktualizováno: 12:09 15. 8. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Kubalík

Dominik Kubalík | Foto: Ints Kalnins | Zdroj: Reuters

„Herní plán jsme sestavovali tak, abychom každý den nabídli fanouškům atraktivní týmy, nikoho neznevýhodňovali a vše proběhlo podle sportovních regulí,“ uvedl generální sekretář Českého svazu ledního hokeje Jan Černý.

Když nejdu do střely naplno, bolí to víc, říká mistr bloku Jank. Puk mu vážné zranění ještě nepřivodil

Číst článek

„Chtěli jsme, aby každý den bylo v programu atraktivní utkání,“ doplnil Černý s tím, že své slovo měli i zástupci televizních stanic, které drží vysílací práva. „Nechtěli například, aby ve stejný čas hrál český a slovenský tým,“ řekl.

Zveřejněna byla i cena vstupenek na jednotlivé hrací dny. Denní balíčky na zápasy českého týmu proti Norsku nebo Rakousku budou stát 2080 až 3480 korun, na atraktivnější duely s Finskem nebo Kanadou budou za 2980 až 4880 korun. Vstupenky budou rozděleny do tří cenových kategorií podle místa v aréně.

Cena balíčku na utkání zahraničních mužstev v den, kdy nehraje česká reprezentace, bude začínat na 1180 korunách. Prodej vstupenek začne v úterý 10. října v 10.00. Od 2. října budou mít možnost si lístky zakoupit účastníci soutěže o přednostní právo nákupu.

„Důkladně jsme rozebrali ceny vstupenek z hokejových šampionátů za posledních deset let a v kombinaci s analýzou kulturních a vrcholných sportovních akcí jsme došli k výsledku,“ řekl prezident pražského organizačního výboru Petr Bříza.

Ceny denních balíčků na čtvrtfinálová utkání začínají na 3980 korunách, na semifinálový den na 8980 a finále plus zápas o bronz budou stát 9680 až 12 980 korun.

„Oproti roku 2015 došlo k mírnému zvýšení ceny jen u čtvrtfinále. U semifinále je stejná, finále je dokonce levnější. I když naše náklady jsou diametrálně vyšší, snažili jsme se ceny držet,“ řekl manažer prodeje vstupenek Martin Gremlica.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme