Neuvirth pustil sedm gólů a Flyers v play-off končí. Postupují Pittsburgh a Nashville

Hokejisté Philadelphie podlehli domácí přestřelce Pittsburghu 5:8, český brankář Michal Neuvirth pustil sedm gólů a Flyers sérii prohráli 2:4. Stejným poměrem postupuje také Nashville, který nasázel pět gólů Coloradu.

Philadelphie/USA Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Neuvirth nezabránil sedmi střelám Tučňáků

Michal Neuvirth nezabránil sedmi střelám Tučňáků | Foto: Eric Hartline-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Philadelphia vzdorovala a v utkání vedla 4:2, ale po snížení Patrika Hörnqvista přišly velké chvíle Jakea Guentzela. Americký útočník posunul Pittsburgh čtyřmi zásahy v rozmezí 39. až 53. minuty do vedení 7:4 a stal se třetím hráčem v historii soutěže, který vstřelil v play-off čtyři góly za sebou.

Kempný v play off NHL asistoval, Boston nevyužil šanci na postup

Číst článek

U všech branek Philadelphie figuroval Sean Couturier, který v 58. minutě při power play završil hattrick. Hosté si ale výhru už nenechali vzít a postup zpečetili trefou do prázdné branky.

Zbylých 7 gólů Pittsburghu inkasoval v brance Philadelphie Michal Neuvirth, který si v zápase připsal z 20 úspěšných zákroků.

Pittsburgh se v semifinále Východní konference střetne s vítězem série Washington - Columbus.

Nashville v minulém zápase doma neuzavřel sérii, ale v Coloradu už nepřipustil další drama. Vítěz základní části vstřelil v první třetině dvě branky a v polovině utkání vedl 4:0.

Hlavním strůjcem postupové výhry byl Nick Bonino, který si připsal gól a dvě asistence. Brankář Pekka Rinne kryl všech 22 střel. Dalším soupeřem Nashvillu bude Winnipeg.

1. kolo play-off NHL:
Východní konference - 6. zápas:
Philadelphia - Pittsburgh 5:8 (konečný stav série: 2:4)
Západní konference - 6. zápas:
Colorado - Nashville 0:5 (konečný stav série: 2:4)
ctk.cz: 20180423

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme