Pastrňák zařídil Bostonu další výhru, gólový rekord Jágra ale nepřekonal. Svozil při debutu asistoval

David Pastrňák rozhodl o výhře hokejistů Bostonu 5:4 v Montrealu a základní část NHL zakončil s 61 brankami. Za českým rekordem, který drží Jaromír Jágr, zaostal o gól. Havířovský rodák obsadil v souboji o nejlepšího střelce druhé místo za lídrem Edmontonu Connorem McDavidem, který dal o tři branky více.

New York (USA) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Bostonu David Pastrňák v obklopení hráčů Montrealu

Útočník Bostonu David Pastrňák v obklopení hráčů Montrealu | Foto: Eric Bolte-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Pastrňák odehrál v základní části všech 82 utkání a s bilancí 61 gólů a 52 přihrávek skončil v produktivitě soutěže třetí. V historii NHL nasbíral z českých hráčů více bodů jen Jágr, jehož maximem bylo 149 bodů ze sezony 1995/96.

Pastrňák ovládl suverénně klubovou produktivitu a táhl Boston k vítězství v základní části, v níž Bruins překonali rekord NHL v počtu výher (65) i bodů (135).

Český útočník v Montrealu asistoval u gólu na 1:1 a v 51. minutě zlomil nerozhodný stav 4:4, když zakončil u levé tyčky souhru celého útoku střelou do odkryté branky. Za svůj výkon byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Boston se střetne v prvním kole play-off s Floridou, které ve čtvrtek nestačily tři přihrávky Radka Gudase a podlehla doma Carolině 4:6. Český obránce si připsal dvakrát druhou asistenci při rychlých protiútocích. Zbývající bod získal za dobré napadání, při němž narušil rozehrávku gólmana Frederika Andersena a po jeho pasu zpoza branky vyrovnal z mezikruží Ryan Lomberg na 2:2. Gudas zaznamenal i deset hitů.

Stanislav Svozil ozdobil svou premiéru v NHL asistencí, kterou přispěl Columbusu k výhře 3:2 v prodloužení nad Pittsburghem. Dvacetiletý bek strávil při debutu na ledě téměř dvacet minut a šanci dostával i v přesilové hře, ve které byl v 57. minutě součástí kombinace u gólu Emila Bemströma na 2:2. Zápas rozhodl Johnny Gaudreau.

David Kämpf pomohl přihrávkou k vítězství Toronta 3:2 na ledě New York Rangers. David Rittich pustil tři branky z 24 střel a nezabránil porážce Winnipegu 2:4 na ledě Colorada. Karel Vejmelka kryl 19 pokusů při prohře Arizony 4:5 v prodloužení s Vancouverem. Českého gólmana překonal třikrát Conor Garland, jenž zkompletoval hattrick v 62. minutě.

Výsledky NHL:

Buffalo - Ottawa 4:3 v prodl., Tampa Bay - Detroit 5:0, Florida - Carolina 4:6, NY Rangers - Toronto 2:3, Washington - New Jersey 4:5 v prodl., Columbus - Pittsburgh 3:2 v prodl., Nashville - Minnesota 4:3 v prodl., Chicago - Philadelphia 4:5 v prodl., Dallas - St. Louis 1:0, Colorado - Winnipeg 4:2, Edmonton - San Jose 5:2, Montreal - Boston 4:5, Arizona - Vancouver 4:5 v prodl., Seattle - Vegas 1:3, Anaheim - Los Angeles 3:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme