Mrázek 38 zásahy pomohl Chicagu k výhře nad Pittsburghem, Bedard naskočil v prvním útoku a asistoval

Český hokejový brankář Petr Mrázek v úvodním hracím dnu NHL pomohl Chicagu k výhře 4:2 nad Pittsburghem. Connor Bedard při svém debutu jednou asistoval. Uspěla také Tampa Bay, která zdolala Nashville 5:3.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Connor Bedard

Connor Bedard | Foto: Jamie Sabau-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Start do soutěže vyšel hokejistům Chicaga výborně. V úvodním zápase sezony Blackhawks na ledě Pittsburghu otočili nepříznivý stav 0:2 a třemi góly ve třetí třetině rozhodli o výhře 4:2.

Petr Mrázek kryl 38 střeleckých pokusů Penguins a s 95procentní úspěšností zásahů byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Zápas pro českého gólmana nezačal nejšťastněji. V osmé minutě nedokázal zareagovat na skvělou teč Bryana Rusta a obdržel první branku v ročníku. Druhý gól inkasoval chvíli po polovině zápasu z hole Sidneyho Crosbyho a s Chicagem to v tu chvíli nevypadalo dobře. Ve zbytku zápasu český gólman svou branku zavřel a výrazně pomohl k cennému obratu.

Bedard, první volba červnového draftu, naskočil v elitním útoku Chicaga a na svůj premiérový bod v NHL čekal do 36 minuty, kdy se asistencí podepsal pod kontaktní branku Ryana Donata. Osmnáctiletý talent v utkání odehrál 21 minut a 29 sekund a s pěti střeleckými pokusy byl nejaktivnějším hráčem Chicaga.

Hlavní podíl na obratu Blackhawks však měla čtvrtá formace ve složení Nick Foligno a Jason Dickinson, Corey Perry. Foligno a Dickinson zaznamenali shodně gól a asistenci. Perry, který do Chicaga přišel před sezonou po roce stráveném v Tampě, vymyslel dvě gólové nahrávky.

První dvě třetiny úvodního zápasu sezony mezi Tampou Bay a Nashvillem přinesly pouze po jedné brance na každé straně. Ve třetí části se ale diváci na Floridě dočkali gólové smršti. Domácí Lightning v ní nasázeli čtyři góly a došli si pro výhru 5:3.

„Jsme rádi, že jsme uspěli. V prvním zápase je vždy tolik emocí. Je jasné, že v kontextu celé základní části dnešní výhra nic neznamená, ale ten zápas je přesto speciální. Kluci chtěli udělat dojem a to se jim povedlo,“ řekl trenér Lightning Jon Cooper.

Dvěma brankami a jednou asistencí se blýskl Nick Paul, tři body za tři gólové nahrávky zaznamenal Brayden Point. O výhře rozhodl Paul v čase 50:52, kdy v přesilové hře dorazil střelu Michaila Sergačova. „Moje práce je stát před brankou a snažit se tam udělat co největší rozruch. Dneska se to povedlo a byl jsem odměněn dvěma góly,“ liboval si po utkání Paul.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme