Palát dal gól do prázdné branky a pomohl Tampě srovnat sérii s Torontem na 2:2

Ondřej Palát vstřelil svůj druhý gól v letošním play off a v závěru zápasu jistil výhru Tampy Bay. Lightning díky povedeným prvním dvoum třetinám porazili Toronto vysoko 7:3 a srovnali stav série na 2:2.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Steven Stamkos a Ondřej Palát se radují z gólu

Steven Stamkos a Ondřej Palát se radují z gólu | Foto: Kim Klement | Zdroj: Reuters

Tampa od začátku zápasu dominovala a již po osmi minutách vedla 3:0. Na povedený start domácí navázali také v úvodu druhé třetiny, kdy vstřelili dvě branky. Již na 5:0 zvyšoval ve 26. minutě při vyloučení Davida Kämpfa útočník Lightning Corey Perry.

Maple Leafs v 53 minutě zásluhou druhé branky Williama Nylandera snížili na 2:5 a již šest minut před koncem se rozhodli pro odvolání brankáře. Neuběhlo ani 40 sekund a risk hostujícího celku potrestal Palát.

Toronto ještě dokázalo zápas zdramatizovat, ale na trefu Jakea Muzzina odpověděl druhým gólem do odkryté branky Ross Colton, jenž uzavřel skóre.

Z vyrovnání série se radovaly také oba celky v Západní konferenci. Hokejisté St. Louis zdolali Minnesotu 5:2 a Los Angeles porazilo Edmonton 4:0.

Kings dotáhl k druhé výhře v sérii brankář Jonathan Quick, který kryl všech 31 střel Oilers a vychytal desáté čisté konto v bojích o Stanley Cup. Šestatřicetiletý gólman je prvním Američanem, který v play off udržel deset nul.

NHL - 1. kolo play off:

 

Východní konference - 4. zápasy:

Tampa Bay - Toronto 7:3 (stav série 2:2), Boston - Carolina 5:2 (stav série 2:2).

 

Západní konference - 4. zápasy:

St. Louis - Minnesota 5:2 (stav série 2:2), Los Angeles - Edmonton 4:0 (stav série 2:2).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme