Ovečkin pomohl Washingtonu k výhře dvěma asistencemi. Dallas přehrál Arizonu, Vejmelka nehrál

Alexandr Ovečkin pomohl Washingtonu dvěma asistencemi k výhře nad Anaheimem 4:3 po samostatných nájezdech a v čele bodování NHL dál stíhá vedoucí edmontonskou dvojici Leon Draisaitl, Connor McDavid. Na vedoucího německého centra ztrácí jednačtyřicetibodový Ovečkin pouhé dva zápisy, druhý McDavid je před ruským kanonýrem o bod. Z výhry se v pondělním programu NHL radoval také Dallas s českým útočníkem Radkem Faksou, jenž porazil Arizonu 4:1.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexandr Ovečkin pomohl Washingtonu dvěma asistencemi k výhře nad Anaheimem 4:3 po samostatných nájezdech

Alexandr Ovečkin pomohl Washingtonu dvěma asistencemi k výhře nad Anaheimem 4:3 po samostatných nájezdech | Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Sérii proher naopak prodloužilo New Jersey, v jehož dresu nastoupil Pavel Zacha. Devils na domácím ledě podlehli Ottawě 2:3 po samostatných nájezdech.

Washington se ujal vedení ve 14. minutě, kdy se po Ovečkinově přihrávce prosadil Tom Wilson. Anaheim v průběhu druhé třetiny otočil na 3:2, ale Capitals závěru prostřední části srovnali.

Ovečkin vybruslil před branku, zadovkou přenechal puk Johnu Carlsonovi a ten nadvakrát překonal Johna Gibsona v brance Anaheimu.

V pěti sériích rozhodujících nájezdů se hokejisté Washingtonu prosadili hned třikrát a díky páté výhře z posledních sedmi zápasů se posunuli do čela celé NHL.

Hokejisté Dallasu rozhodli duel s Arizonou v závěrečné třetině, kdy vstřelili tři branky. Scotta Wedgewooda, který dostal v brance Coyotes přednost před Karlem Vejmelkou, dvakrát v poslední pětiminutovce překonal Jamie Benn.

Faksa v dresu vítězů odehrál čtrnáct a půl minuty, ve kterých stihl dvakrát vystřelit na Wedgewoodovu branku.

New Jersey v souboji s Ottawou dvakrát v zápase vedlo, v závěrečných nájezdech však proměnilo pouze jeden pokus a nakonec podlehlo Ottawě 2:3. Čtvrtou prohru Devils v řadě neodvrátil ani Zacha, jenž v zápase odehrál šestnáct minut.

NHL

New Jersey - Ottawa, 2:3 po sam. nájezdech, Washington - Anaheim 4:3 po sam. nájezdech, Philadelphia - Colorado 5:7, Dallas - Arizona 4:1, Vancouver - Los Angeles 4:0, Seattle - Pittsburgh 1:6.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme