Petr Mrázek udržel v NHL čisté konto. Hertl vyrovnal Pastrňáka, skórovali i Palát a Chlapík

Brankář Caroliny Petr Mrázek nepustil ani jednu ze 38 střel Colorada a stal se první hvězdou zápasu. Tomáš Hertl dal už svůj 31. gól v sezoně, k výhře Tampy pomohl Ondřej Palát, zatímco Filip Chlapík jen snížil porážku Ottawy.

Carolina (Aktualizováno: 7:05 12. 3. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Mrázka fanoušci uvidí v dresu Caroliny i nadále

Petra Mrázka fanoušci uvidí v dresu Caroliny i nadále | Foto: James Guillory-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Petr Mrázek s blížícím se koncem základní části nabírá v NHL výbornou formu, v brance Caroliny si připsal šestou výhru v řadě a třetí čisté konto z posledních osmi zápasů. Odchovanec Vítkovic má celkově už čtvrtou nulu v sezoně.

27letý brankář tentokrát vynuloval Colorado, proti kterému předvedl 38 úspěšných zákroků. Fanoušky nejvíc zaujal devět minut před koncem zápasu, když holí zneškodnil dorážku Colina Wilsona. I za tento zákrok byl vyhlášen první hvězdou zápasu před Andrejem Svečnikovem, který při výhře 3:0 dva góly dal a u třetího asistoval.

Stejným skóre zvítězili San Jose Sharks na ledě Minnesoty. Žraloci si připsali už pátou výhru v řadě a dostali se do vedení Západní konference před Calgary.

Uklidňující gól na 2:0 vstřelil po necelých pěti minutách druhé třetiny Tomáš Hertl, kterého Švýcar Timo Meier poslal do samostatného úniku a pražský rodák už věděl, jak si sám proti gólmanovi Wild Dubnykovi poradit.

Tomáš Hertl po blafáku vstřelil už svůj 31. gól v sezoně, čímž vyrovnal Davida Pastrňáka na čele českých střelců v aktuální sezoně.

Nejlepším týmem soutěže je i nadále Tampa Bay, která tentokrát vyhrála v Torontu 6:2. Svůj osmý gól  v sezoně zaznamenal Ondřej Palát, jehož teč rány od modré čáry si ve 25. minutě za vlastního brankáře srazil Auston Matthews.

Zatímco se Palát radoval z gólu a Jan Rutta z první asistence v dresu Lightning, gólman Toronta Andersen se za stavu 0:4 z pohledu Maple Leafs odklidil na střídačku.

V dresu Ottawy se prosadil útočník Filip Chlapík, který byl před utkání na ledě Philadelphie povolán z farmy v Belleville z nižší AHL. V 58. minutě snížil na 2:3.

NHL:
NY Islanders - Columbus 2:0, Philadelphia - Ottawa 3:2, Toronto - Tampa Bay 2:6, Minnesota - San Jose 0:3, Chicago - Arizona 7:1, Colorado - Carolina 0:3, Edmonton - NY Rangers 3:2 v prodl.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme