Vaněček, Krejčí a Zacha byli v NHL hráči utkání. Kubalík skóroval, Pastrňák, Palát a Voráček asistovali

Hokejový brankář Vítek Vaněček kryl všech osmnáct střel New Yorku Islanders, připsal si v NHL druhou nulu sezony a dovedl Washington k výhře 1:0. Český gólman byl vyhlášen první hvězdou zápasu stejně jako v úterním programu také David Krejčí a Pavel Zacha, kteří dali shodně jeden gól a další připravili.

New York (Aktualizováno: 9:42 28. 4. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brnakář Washingtonu Vít Vaněček slaví vychytanou nulu

Brnakář Washingtonu Vít Vaněček slaví vychytanou nulu | Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Krejčí režíroval výhru Bostonu 3:1 v Pittsburghu, jednou asistencí přispěl k vítězství i David Pastrňák. Zacha pomohl New Jersey stejnou bilancí porazit na svém ledě Philadelphii 6:4. Za hosty zaznamenal jednu přihrávku Jakub Voráček. Tampa Bay i díky dvěma asistencím Ondřeje Paláta uspěla v Chicagu 7:4. Za poražené vstřelil jeden gól Dominik Kubalík.

Vaněček v předchozích dvou startech inkasoval dohromady devět gólů a v Buffalu byl v polovině zápasu střídán, ale tentokrát byl bezchybný.

Další český brankář v NHL. Vomáčka chce jít v Nashvillu ve stopách legendárního Rinneho

Číst článek

„Nešlo na mě moc střel, ale snažil jsem být celý zápas koncentrovaný a vrátit zákroky spoluhráčům jejich podporu. Pomohli hodně moc. To je důvod, proč Islanders neměli příliš mnoho střel,“ řekl Vaněček, který první nulu vychytal v polovině března.

Washington hrál poprvé před fanoušky, z 24 amerických týmů v soutěži pustil do hlediště omezený počet lidí jako předposlední.

„Už na rozbruslení nás povzbuzovali,“ potěšilo Vaněčka. „Je to úplně něco jiného, hokej je lepší. Tím, že vás podporují a fandí, tak na vás tlačí, abyste podal co nejlepší výkon. Je příjemné mít je zase zpátky,“ dodal český gólman, který si připsal osmnáctou výhru v sezoně. V této statistice je mezi nováčky nejlepší.

Jedinou branku Capitals vstřelil už ve druhé minutě Daniel Sprong, který hrál druhý zápas po sobě v elitní řadě na místě zraněného Alexandra Ovečkina. Washinton využil zaváhání Pittsburghu a po výhře ho vystřídal v čele Východní divize.

Krejčí ožil s příchodem Taylora Halla, který byl do Bostonu vyměněn před uzávěrkou přestupů. Český centr si od té doby připsal devět bodů (5+4) v devíti zápasech.

Pittsburghu otevřel ve 39. minutě sedmou trefou sezony skóre bekhendovou střelou z levého kruhu. V polovině třetí třetiny zvýšil Brad Marchand, který doklepl Pastrňákovu dorážku. Třetí gól vzápětí přidal z mezikruží Hall, jemuž přihrál Krejčí.

„Před zápasem jsme si zdůrazňovali nějaké věci a většinu utkání jsme se drželi našeho plánu,“ uvedl Krejčí. Boston i díky jeho zvýšené produktivitě vyhrál od konce přestupního období sedm z devíti zápasů a drží ve Východní divizi poslední postupové místo o čtyři body před NY Rangers. Bruins ale zároveň ztrácí jen šest bodů na vedoucí Washington.

New Jersey se dostalo v rozmezí 19. až 26. minuty do vedení 3:0 a v prvních dvou gólech, které padly v přesilových hrách, měl prsty Zacha. Po jeho přihrávce pálil Jack Hughes a zblokovaná střela se dostala k Nico Hischierovi, který otevřel skóre.

Na začátku druhé třetiny zvýšil Zacha střelou bez přípravy z levého kruhu. Český útočník, který je nejproduktivnějším hráčem týmu, má v této sezoně na kontě 28 bodů (12+16).

Philadelphia v dalším průběhu vyrovnala na 3:3. Třetí gól dal Claude Giroux, jemuž z rohu kluziště přihrál před branku Voráček. Flyers v závěrečné třetině ještě jednou odpověděli na vedoucí gól New Jersey a zápas rozhodla až v 53. minutě trefa Jegora Šarangoviče. Domácí si pojistili výhru až dvě sekundy před koncem gólem do prázdné branky.

NHL
Washington - NY Islanders 1:0, New Jersey - Philadelphia 6:4, NY Rangers - Buffalo 3:1, Dallas - Carolina 1:5, Columbus - Detroit 1:0 po sam. nájezdech, Chicago - Tampa Bay 4:7, Nashville - Florida 4:7, Pittsburgh - Boston 1:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme