Kämpf bodoval podruhé v řadě, Torontu to ale k výhře nestačilo. Čeští brankáři zůstali v NHL na lavičce

Český hokejový útočník David Kämpf připravil jednu branku Toronta při prohře 3:5 na ledě Chicaga a bodoval podruhé za sebou. Vítězství Blackhawks hattrickem a jednou asistencí řídil Patrick Kane.

Video New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Kämpf

David Kämpf | Foto: Jamie Sabau | Zdroj: Reuters

Chicago do zápasu vstoupilo lépe a po polovině základní hrací doby zásluhou tří Kaneových branek vedlo 3:1. Stíhací jízdu Maple Leafs ve 38. minutě nastartoval Noel Acciari, který po Kämpfově dobré práci na brankovišti vstřelil svůj první gól v dresu s javorovým listem.

Toronto ve třetí části vyrovnalo, domácí ale dvěma góly v poslední desetiminutovce rozhodli o své výhře. Rozdílovou trefu obstaral v 52. minutě Cole Guttman, jenž v NHL zaznamenal premiérový kanadský bod. Brankář Petr Mrázek sledoval výhru Chicaga pouze ze střídačky.

Do zápasu nenastoupili ani Vítek Vaněček s Davidem Rittichem. Ve vzájemném střetnutí jejich týmů se radovali Ďáblové z New Jersey, kteří porazili Winnipeg 4:2. Devils vyhráli podruhé za sebou a v tabulce Východní konference i celé NHL si udrželi třetí místo.

Jen na střídačce zůstal po nepovedeném sobotním výkonu Karel Vejmelka. Arizona v jejíž brance strávil celý zápas Connor Ingram porazila Columbus 3:2 v prodloužení a protáhla svou bodovou sérii na devět zápasů.

St. Louis nezvládlo ani druhý zápas po odchodu hvězdného centra Ryana O'Reillyho. Blues v Ottawě prohráli vysoko 2:7 a z jedenáctého místa v Západní konferenci ztrácí na play off již deset bodů. Dvěma góly a jednou asistencí řídil výhru Senators Tim Stützle.

Výsledky NHL

Ottawa - St. Louis 7:2, Minnesota - Nashville 4:3, Arizona - Columbus 3:2 v prodl., Chicago - Toronto 5:3, New Jersey - Winnipeg 4:2, Colorado - Edmonton 6:5 v prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme