Vránův návrat na led po čtyřech měsících provázel aplaus vestoje, Mrázek vychytal nájezdy

Petr Mrázek pomohl v NHL hokejistům Chicaga 34 zákroky k výhře 3:2 po nájezdech nad Vegas a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Český gólman chytil v rozstřelu všechny tři nájezdy. Vítek Vaněček pustil čtyři góly ze 17 střel při prohře New Jersey 2:5 s Montrealem. Lukáš Dostál inkasoval šestkrát ze 44 střel Tampy Bay, která porazila Anaheim 6:1.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Vrána se na led vrátil po čtyřech měsících

Jakub Vrána se na led vrátil po čtyřech měsících | Foto: Brad Mills | Zdroj: Reuters

V úterním programu NHL žádný český hráč nebodoval, ale Jakub Vrána si zahrál soutěži poprvé od 15. října a po utkání se radoval z výhry Detroitu 3:1 ve Washingtonu. Český útočník strávil z neupřesněných důvodů dva měsíce v asistenčním programu NHL a NHLPA určenému na pomoc hráčům i jejich rodinám v případě psychických problémů, závislostí a dalších záležitostech.

Po návratu na led mu tleskala vestoje celá hala. Pražský rodák odehrál jedenáct a půl minuty, během kterých dvakrát vystřelil a připsal si jeden kladný bod do statistiky plus/mínus.

Chicago prohrávalo s Vegas 0:1 a 1:2. Už ve čtvrté minutě překonal Mrázka zblízka Keegan Kolesar, ještě v první třetině ale vyrovnal z úniku Cole Guttman. Z rychlého protiútoku strhl Jack Eichel vedení na stranu Vegas střelou nad vyrážečku Mrázka.

Poslední slovo měl Tyler Johnson, který vyrovnal v čase 59:05 a jako jediný se prosadil i v nájezdech.

Vaněček si v dresu New Jersey připsal první porážku v základní hrací době od 28. prosince, přestože šlo na něj jen 17 střel. Na začátku zápasu jej překonal Justin Barron střelou mezi betony.

Po vyrovnání Jespera Bratta odskočil Montreal na 4:1. V úvodu druhé třetiny se prosadili během 73 sekund Jonathan Kovacevic a Nick Suzuki. Český gólman byl ve 46. minutě bezmocný na souhru, kterou zakončil do odkryté branky Rem Pitlick.

New Jersey ještě zdramatizovalo utkání trefou Dawsona Mercera, ale při hře bez gólmana jim sebral naději na bodový zisk Mike Matheson.

Dostál, který minule inkasoval v Buffalu sedmkrát ze 44 střel, odolával až do 28. minuty. Tampa Bay se ale rozjela a v čase 42:23 vedla 6:0. První dva góly padly z levého kruhu po střelách Nicka Paula a Rosse Coltona. O

brana Anaheimu nechávala Dostála na holičkách, zblízka se tak prosadili Anthony Cirelli, Brayden Point a Corey Perry. Zbývající trefu dal Zach Bogosian od modré čáry. Čestný úspěch hostů zaznamenal Ryan Strome.

Výsledky NHL

Buffalo - Toronto 3:6, Tampa Bay - Anaheim 6:1, New Jersey - Montreal 2:5, Washington - Detroit 1:3, Edmonton - Philadelphia 4:2, Nashville - Vancouver 5:4 po sam. nájezdech, Minnesota - Los Angeles 2:1, Chicago - Vegas 3:2 po sam. nájezdech, Carolina - St. Louis 4:1.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme