Palát po třech týdnech skóroval, přidal i asistenci. Sobotka načal obrat St. Louis

Útočník Tampy Bay Ondřej Palát dal svůj první gól od konce října, jeho dva body ale pouze zmírnily porážku 3:5 od New Yorku Islanders. Vladimír Sobotka gólem přispěl k obratu St. Louis na ledě Vancouveru.

Tampa/Florida Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát proti NY Islanders

Ondřej Palát proti NY Islanders | Foto: Jonathan Dyer-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Tampa Bay je aktuálně nejlepším týmem NHL, jenže proti Islanders se mu nepovedl úvod. Po deseti minutách prohrávala 0:2 a nedokázala se prosadit ani ve druhé třetině.

Michael Frolík rozhodl gólem v prodloužení o výhře Calgary nad Philadelphií 5:4. Voráček dvakrát asistoval

Číst článek

Až za stavu 0:4 ve třetí třetině se hráči Lightning probudili. První gól Tampy dal Gourde a okamžitě po buly se do útočného pásma rozjel Ondřej Palát. Zakončení rychlé akce vzal na sebe svižnou střelou překonal gólmana Greisse nad ramenem.

Útočník z Frýdku-Místku se do statistik zapsal ještě jednou. Tři a půl minuty před koncem od modré čáry našel Gourdeho, který snížil už na rozdíl jediného gólu. Snaha vyrovnat ale nevyšla a John Tavares 22 sekund před koncem završil konečné skóre na 5:3 pro Ostrovany.

Hokejisté St. Louis prohrávali po 31 minutách ve Vancouveru už 1:3 a zdálo se, že prohrají třetí z posledních čtyř zápasů, pak ale potvrdili pověst nejlepšího týmu Západní konference. K obratu zavelel Vladimír Sobotka. Ve 14. minutě druhé třetiny dostal přihrávku od Stastnyho mezi kruhy  a svým pátým gólem v sezoně překonal gólmana Nilssona.

Na začátku třetí části hry vyrovnal, opět po asistenci Paula Stastnyho, Edmundson a obrat na 4:3 završil v prodloužení Brayden Schenn.

NHL:
Philadelphia - Calgary 4:5 v prodl., Dallas - Edmonton 6:3, Ottawa - Arizona 2:3 v prodl., Winnipeg - New Jersey 5:2, Los Angeles - Florida 4:0, Buffalo - Carolina 1:3, Tampa Bay - NY Islanders 3:5, Pittsburgh - Chicago 1:2, Washington - Minnesota 3:1, Nashville - Colorado 5:2, Montreal - Toronto 0:6, Vancouver - St. Louis 3:4 v prodl. Utkání San Jose - Boston se ještě hraje.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme