Pardubice vyhrály i druhé domácí čtvrtfinále s Hradcem. Šest sekund před koncem rozhodl Kousal

Vítěz základní části Pardubice zvládly i druhé domácí čtvrtfinále play off hokejové extraligy a zdolaly v dalším vyrovnaném souboji východočeského rivala Hradec Králové 3:2. Rozhodl o tom v čase 59:54 útočník Robert Kousal. Série na čtyři vítězné zápasy pokračuje v úterý a ve středu v Hradci Králové.

Pardubice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost v pardubické aréně po konci zápasu

Radost v pardubické aréně po konci zápasu | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

Ve 4. minutě se natlačil k zakončení mezi kruhy Poulíček, ale Pařík zasáhl. Willa pak prověřil Pláněk. Velké šance v úvodní části chyběly. Hradecký gólman kryl Kautovu ránu z pravého kruhu. Dynamo sice stupňovalo tlak, ale Mountfield v čele s Paříkem odolával. Po 16 minutách hry se dočkali první přesilovky hosté, ale Will hradecký nápor při Dvořákově trestu ustál. Na přelomu první a druhé třetiny nevyužilo početní výhodu ani Dynamo při Pavlíkově vyloučení.

Druhý gól Vondráčka

V 23. minutě podržel domácí Will, který si poradil s únikem Kevina Klímy. Při Jerglově pobytu na trestné lavici se hosté také ubránili. Mountfield zahrozil ve 26. minutě, kdy po Eberleho střele dorážel Šťastný. V čase 28:34 se radovali z vedení domácí. Vála po Paříkově rozehrávce vystřelil z pozice za levým kruhem a před brankovištěm tečoval puk Vondráček, jenž skóroval i ve druhém utkání v sérii a celkově potřetí za sebou.

Hradec Králové potom sice nevyžil přesilovku při trestu Dynama za příliš mnoho hráčů na ledě, ale při Košťálkově vyloučení v 34. minutě už odpověděl. Kevin Klíma našel z pravého kruhu na levém Jergla a ten zamířil do odkryté branky.

Další přesilovky se dočkal Mountfield po Pánikově zákroku vysokou holí, ale Dynamo oslabení zvládlo. Odchod hráčů do kabiny po druhé třetině oddálily potyčky.

Hektický závěr

Ve 44. minutě mohl Dynamu vrátit vedení Sedlák, jenže vzápětí šel pykat Vála, ale Hradec Králové další početní výhodu také nevyužil. Pátou přesilovku za sebou hostů přineslo Košťálkovo vyloučení, stav se však nadále neměnil. V čase 48:02 už Mountfield otočil skóre po Freibergsově střele od modré čáry.

V 49. minutě následoval hostujícího kapitána Eberleho hned za 12 vteřin na trestnou lavici Blain a po 57 sekundách využil přesilovou hru pěti proti třem Pánik, který z pravé strany z nulového úhlu skóroval o Paříka. Souboj už spěl stejně jako v pátek do prodloužení, ale po Radilově akci rozhodl z dorážky Kousal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme