Pastrňák nastřílel svůj druhý hattrick v sezoně. Bostonu zařídil výhru nad Ottawou 6:2

David Pastrňák řídil v NHL svým druhým hattrickem v sezoně výhru hokejistů Bostonu 6:2 nad Ottawou a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Havířovský rodák bodoval v šestém utkání v řadě (6+3) a je v soutěži čtvrtý v tabulkách střelců (44 gólů) i produktivity (99 bodů).

New York (Aktualizováno: 10:39 20. 3. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pravé křídlo Boston Bruins David Pastrňák slaví s levým křídlem Dantonem Heinenem po vstřelení svého třetího gólu

Pravé křídlo Boston Bruins David Pastrňák slaví s levým křídlem Dantonem Heinenem po vstřelení svého třetího gólu | Foto: Bob DeChiara | Zdroj: Reuters

Pastrňák zajistil Bostonu v první třetině vedení 2:0. Český útočník otevřel v deváté minutě skóre tečí střely Matta Grzelcyka, jemuž přihrál na modrou čáru Pavel Zacha.

Druhý gól přidal ze samostatného úniku, když vystihl v obranném pásmu přihrávku a sólo zakončil bekhendovým blafákem. Pastrňák zkompletoval hattrick ve 45. minutě bekhendem z levého kruhu a gólem na 4:2 odrazil nápor Ottawy.

„Je to speciální i z toho důvodu, že takové branky moc často nestřílím. Jsem šťastný za tým, protože po dvou třetinách jsme byli hodně vzdáleni naší hře, přestože jsme vedli. Chtěli jsme hrát ve třetí třetině aktivně a zvýšit náskok. Nechtěli jsme čekat, co bude. To se stalo. Prvních pět minut jsme nastavili tempo a udrželi jej až do konce,“ prohlásil.

Pastrňák nasázel v NHL sedmnáct hattricků a v klubové historii je lepší pouze Phil Esposito (26). Sedmadvacetiletý útočník nastřílel za Boston celkově 345 branek a třetí trefou v zápase se posunul v klubové tabulce kanonýrů na sedmé místo před současného prezidenta Bruins Cama Neeleyho.

Jeho hattrick pojmenovali zámořští novináři vtipně „beartrick“. Mezi tradičními kšiltovkami, které fanoušci hází hráčům na led při třígólových večerech, skončil totiž i medvědí kabát s očima, ušima a nosem. „Oblékl jsem si ho a udělal fotku. Je pohodlný,“ komentoval Pastrňák netypický dárek.

Vedle Pastrňáka zazářili v úterním programu hattrickem ještě dva hráči. Marku Scheifelemu se to povedlo při výhře Winnipegu 4:2 na ledě New Yorku Rangers. Mikko Rantanen byl strůjcem vítězství Colorada 4:3 v St. Louis. Lídr Avalanche, kteří vyhráli posedmé v řadě, vstřelil úvodní gól zápasu a pak otočil skóre z 2:3.

Bodující Češi

Palát s Noskem nastupují ve třetí řadě s Dawsonem Mercerem, který zakončil akce českých hráčů. Při svém prvním gólu otevřel v šesté minutě skóre z úniku a v 50. minutě zvýšil po vydařené kombinaci do odkryté branky na 4:1. Nosek si ve 25. utkání sezony připsal první přihrávky a zlepšil se na tři body (1+2). Palát má na kontě 28 bodů (9+19). Dvěma trefami podpořil výhru New Jersey i Timo Meier.

Poprvé v kariéře zažil Sean Couturier, že zůstal mezi náhradníky. Philadelphia i bez svého zkušeného kapitána udolala Toronto 4:3. Kouč Flyers John Tortorella odmítl rozhodnutí komentovat.

Carolina položila základ úspěchu v úvodní třetině, kterou ovládla 3:0. Třetí gól týmu vstřelil Nečas, který využil dvě sekundy před první sirénou přesilovou hru střelou z mezikruží pod horní tyč. Český útočník byl zvolen druhou hvězdou zápasu. Předčil jej Seth Jarvis, který dal první dva góly utkání.

Výsledky NHL

Boston - Ottawa 6:2, Detroit - Columbus 4:3 v prodl., New Jersey - Pittsburgh 5:2, NY Rangers - Winnipeg 2:4, Philadelphia - Toronto 4:3, NY Islanders - Carolina 1:4, Los Angeles - Chicago 6:2, Nashville - San Jose 8:2, Edmonton - Montreal 3:2 v prodl., Vancouver - Buffalo 3:2, Vegas - Tampa Bay 3:5, Anaheim - Minnesota 0:4, St. Louis - Colorado 3:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme