Dva body Pastrňáka a Zachy Bostonu k výhře nestačily. Mrázka vyhlásili druhou hvězdou utkání

Dva góly Davida Pastrňáka a dvě nahrávky Pavla Zachy Bostonu nestačily k výhře nad Minnesotou. Bruins na vlastním ledě prohráli 3:4 v prodloužení a ztratili podruhé za sebou. Petr Mrázek 35 zákroky vychytal vítězství Chicaga 3:2 nad Coloradem. Povedený zápas má za sebou také gólman Karel Vejmelka, který v 15. minutě zápasu proti Ottawě nahradil Connora Ingrama a 16 zákroky pomohl Arizoně k výhře 4:3.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Mrázek 35 zákroky vychytal vítězství Chicaga 3:2 nad Coloradem

Petr Mrázek 35 zákroky vychytal vítězství Chicaga 3:2 nad Coloradem | Foto: Jamie Sabau-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Minnesotu v 8. minutě poslal do vedení Marcus Johansson, zbytek první dvacetiminutovky ale patřil Pastrňákovi. Český kanonýr nejprve v přečíslení srovnal na 1:1 a vteřinu před první sirénou po Zachově asistenci poslal Boston do vedení.

Wild ve třetí třetině zvrátily skóre na svou stranu. Na branky Kirilla Kaprizova a Ryana Hartmana ale Bruins našli pozdní odpověď. V čase 58:54 se po Zachově druhé nahrávce v zápase prosadil Brad Marchand a poslal duel do prodloužení. V tom o bodu navíc pro Minnesotu rozhodl svou druhou trefou Kaprizov.

Pastrňák si vylepšil svou sezonní bilanci na 19 branek a 24 asistencí a jak mezi střelci, tak v celkové produktivitě NHL drží čtvrté místo. Zacha se přehoupl přes dvacet bodů a mezi Čechy je pátý nejproduktivnější.

Zápas Chicaga s Coloradem odstartoval divokou první třetinou. Po dvaceti minutách bylo skóre nerozhodné 2:2 a čísla obou brankářů byla hluboko pod devadesáti procenty. Ve zbytku duelu gólmani své branky zavřeli.

Jediným úspěšným střelcem v závěrečných čtyřiceti minutách byl Tyler Johnson, jenž rozhodl o těsné výhře Blackhawks. Mrázek zlikvidoval 35 střel Avalanche a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání.

Arizoně proti Ottawě absolutně nevyšel vstup do zápasu. Dominik Kubalík v 15. minutě svou sedmou brankou v ročníku zvýšil na 3:0 pro Senators a vyhnal z branky Connora Ingrama. Kanadského brankáře nahradil Vejmelka a jeho příchod nakopl Arizonu k velkému obratu.

Kontaktní branku dal ve druhé třetině Jack McBain. Jako klíčová se ale ukázala 31 vteřinová sekvence v 50. minutě, během které Coyotes srovnali na 3:3. Otočku ve skóre pečetil v čase 56:27 svým druhým gólem v NHL obránce Michael Kesselring.

NHL

Boston - Minnesota 3:4 v prodl., Buffalo - Columbus 4:9, Toronto - NY Rangers 2:5, Tampa Bay - St. Louis 6:1, New Jersey - Philadelphia 2:3 v prodl., NY Islanders - Edmonton 3:1, Nashville - Vancouver 2:5, Chicago - Colorado 3:2, Arizona - Ottawa 4:3, Carolina - Vegas 6:3, San Jose - Los Angeles 1:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme