Hertl si připsal desátý gól v sezoně, jeho trefa ale prohru na ledě Arizony neodvrátila

Hokejový útočník Tomáš Hertl neodvrátil svým desátým gólem sezony prohru San Jose 2:5 na ledě Arizony. Odchovanec pražské Slavie si od vyléčení koronaviru udržuje průměr bodu na zápas - v devíti utkáních si připsal čtyři trefy a pět přihrávek. Gólmani Vítek Vaněček a David Rittich zůstali v pátečním programu NHL na střídačce.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl střílí gól Arizoně

Tomáš Hertl střílí gól Arizoně | Zdroj: Reuters

Hertl vyrovnal na začátku druhé třetiny v oslabení na 1:1. Český útočník dostal ve středním pásmu puk do jízdy za obranu Arizony a rychlý protiútok zakončil střelou z levé strany k bližší tyči.

Coyotes rozhodli v rozmezí 39. až 50. minuty, během kterých odskočili na 5:1. Dva góly vítězů vstřelil Christian Dvorak.

Vaněček, který o den dříve vychytal výhru Washingtonu 4:3 nad New Jersey, sledoval jak jeho kolega Ilja Samsonov dovedl tým v odvetě k vítězství 4:0. Ruský gólman zneškodnil 24 střel a byl vyhlášen největší hvězdou zápasu.

Dvěma góly podpořil výhru Capitals Alexandr Ovečkin, který skóroval v posledních deseti zápasech desetkrát a dostal se v tabulce kanonýrů do elitní desítky. Aktuálně je se 17 zásahy šestý, na vedoucího Austona Matthewse z Toronta ztrácí čtyři trefy.

Rittich v této sezoně zasáhl do dvanácti utkání a většinou dělá náhradníka Jacobu Markstömovi. Švédský gólman nezabránil v pátek 26 zásahy porážce Calgary 2:3 s Winnipegem.

Flames zápas zdramatizovali ve třetí části, v níž dvakrát snížili na jediný gól, ale i tak prohráli počtvrté v řadě. Hlavními strůjci vítězství Jets se stali Paul Stastny a Kyle Connor, kteří si připsali gól a přihrávku.

Výsledky NHL:
Washington - New Jersey 4:0, Calgary - Winnipeg 2:3, Arizona - San Jose 5:2, St. Louis - Anaheim 1:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme