V národnímu týmu nahradil Najman nemocného Ondřeje Kašeho. Do přípravy se zapojil i brankář Král

Čeští hokejisté začali v pražské Sportovní hale Fortuna přípravu před Švédskými hrami bez nemocného útočníka Ondřeje Kašeho z Litvínova. V nominaci jej nahradil Adam Najman z Liberce. Duo gólmanů Jakub Málek a Šimon Zajíček doplnil do přípravy Daniel Král z Liberce.

Video Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Najman

Liberecký útočník Adam Najman se připojil k národnímu týmu | Foto: Vlastimil Vacek, Právo | Zdroj: Profimedia

Osmadvacetiletý Kaše chyběl v dresu Litvínova v nedělním utkání v Liberci a podobně jako na předešlých turnajích v listopadu na Karjale a v prosinci na Švýcarských hrách s ním kouč Radim Rulík nemůže počítat. Na debut v národním týmu si tak útočník s bohatými zkušenostmi z NHL v barvách Anaheimu, Bostonu, Toronta a Caroliny bude muset počkat.

„Včera jsem viděl, že Ondra není v sestavě, během toho zápasu Liberec - Litvínov mi volal, že má chřipku, takže jsem na to nějak zareagoval. Spojil jsem se s Adamem Najmanem, že bych byl rád, aby dorazil na dnešní trénink. S tím, že je varianta, že s námi odcestuje i na turnaj, ale že mu to potvrdím až dnes,“ řekl Rulík novinářům.

Kašemu totiž nechal ještě prostor, ale nakonec se musel jeho služeb vzdát. „Byl jsem s Ondrou domluvený, že do dneška ještě počkáme, zda se to nějakým způsobem nezlepší. Kdyby mohl na zítřejší trénink, tak bychom ho určitě brali, ale když mi dneska řekl, že se necítí dobře, tak to padlo. Chceme stoprocentně zdravého hráče,“ prohlásil Rulík.

Najman byl jedním z hráčů, kteří byli připravení, pokud by někdo onemocněl nebo se zranil. „Je to univerzální mladý hráč. Myslím, že v poslední době je ve velmi dobré formě, takže se domnívám, že jeho nominace je oprávněná,“ dodal Rulík.

Národní tým bude trénovat v Praze i v úterý a ve středu, kdy odpoledne odletí do Karlstadu. Do turnaje vstoupí ve čtvrtek duelem proti domácímu Švédsku. O dva dny později čeká Rulíkův výběr utkání s Finskem a v neděli změří síly se Švýcarskem. V tabulce Euro Hockey Tour jsou Češi druzí o bod za Švédskem.

Nominace českých hokejistů na Švédské hokejové hry:

Brankáři: Šimon Zajíček (Litvínov; 0 zápasů), Jakub Málek (Ilves Tampere/Fin.; 2),

Obránci: Libor Hájek (9 zápasů/1 branka), Jan Košťálek (oba Pardubice; 29/5), Daniel Gazda (Kometa Brno; 6/1), Mikuláš Hovorka (České Budějovice; 2/0), Michal Kempný (Sparta Praha; 80/10), Filip Pyrochta (Mladá Boleslav; 27/0), Petr Zámorský (Plzeň; 82/2), Jakub Galvas (Malmö/Švéd.; 21/4), Martin Jandus (Kärpät Oulu/Fin.; 11/0), Filip Král (Pelicans Lahti/Fin.; 6/0).

Útočníci: Oscar Flynn (4/0), Adam Najman (4/0), Jakub Rychlovský (oba Liberec; 2/1), Michal Kovařčík (14/0), Ondřej Kovařčík (oba Jukurit Mikkeli/Fin.; 6/1), Jan Bambula (Olomouc; 3/0), Ondřej Beránek (Karlovy Vary; 47/6), Roman Horák (Sparta Praha; 69/13), David Kaše (Litvínov; 10/3), Lukáš Radil (Pardubice; 80/18), Martin Růžička (49/8), Daniel Voženílek (oba Oceláři Třinec; 16/4), Lukáš Jašek (Oskarshamn/Švéd.; 13/1), Jan Kovář (Zug/Švýc.; 150/37), Šimon Stránský (Ilves Tampere/Fin.).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme