Vaněček si zapsal čtrnáctou výhru v sezoně proti Chicagu, 23 zákroky pomohl New Jersey k vítězství

Český hokejový brankář Vítek Vaněček 23 zákroky pomohl New Jersey k výhře 4:2 nad Chicagem. Carolina bez zraněného Martina Nečase šesti góly otočila zápas ve Washingtonu a došla si pro vítězství 6:2.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český brankář Vítek Vaněček v dresu New Jersey Devils

Český brankář Vítek Vaněček v dresu New Jersey Devils | Foto: Ed Mulholland-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Vaněček vychytal čtrnáctou výhru v sezoně a po třech zápasech vytáhl úspěšnost zákroků nad 90 procent. Český gólman inkasoval jen v první a druhé třetině. Ve třetím dějství uzavřel branku, kryl všech sedm pokusů Blackhawks a výrazně přispěl k obratu z 1:2 na 4:2.

Dvěma body se na pátém vítězství Devils z posledních šesti zápasů podílel slovenský bek Šimon Nemec. Talentovaný obránce se pod výhru podepsal gólem a asistencí a podruhé v kariéře v NHL odehrál dvoubodový zápas.

Oba týmy v zápase přišly o své ofenzivní tahouny. Jednička letního draftu Connor Bedard nedohrála po hitu Brendana Smithe z poloviny první třetiny. Nejproduktivnější hráč Devils Jack Hughes z utkání odstoupil po nepříjemném pádu ze závěru třetí dvacetiminutovky.

Carolina ve Washingtonu po úvodní třetině prohrávala 0:2, poté ale šesti brankami bez odpovědi otočila vývoj zápasu a došla si pro páté vítězství v řadě. Obrat Hurricanes pečetili ve třetí dvacetiminutovce, v níž nasázeli pět branek. Třemi body se pod výhru podepsali Sebastian Aho (0+3), Brent Burns (2+1) a Andrej Svečnikov (1+2).

Poprvé v aktuální sezoně chyběl v sestavě Caroliny Martin Nečas. Čtvrtého nejproduktivnějšího českého hokejistu dosavadního průběhu sezony do zápasu nepustilo zranění v horní části těla.

Výsledky NHL

New Jersey - Chicago 4:2 (0:1, 1:1, 3:0)
Branky: 1. Holtz, 46. Nemec, 52. M. McLeod, 60. Toffoli - 16. Dickinson, 39. Katchouk. Střely na branku: 32:25. Vítek Vaněček odchytal za New Jersey celý zápas, inkasoval dvě branky z 25 střel a úspěšnost zákroků měl 92 procent. Diváci: 16 514. Hvězdy zápasu: 1. Nemec, 2. Holtz, 3. McLeod (všichni New Jersey).

Washington - Carolina 2:6 (2:0, 0:1, 0:5)
Branky: 8. Dowd, 17. D. Strome - 26. a 54. Burns, 44. Jarvis, 53. Svečnikov, 59. Orlov, 60. Ponomarjov. Střely na branku: 17:34. Hvězdy zápasu: 1. Burns, 2. Svečnikov (oba Carolina), 3. Carlson (Washington).

Anaheim - Winnipeg 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Branky: 16. McTavish - 28. Ehlers, 42. Schmidt, 54. Perfetti. Střely na branku: 38:27. Diváci: 16 000. Hvězdy zápasu: 1. Morrissey (Winnipeg), 2. McTavish (Anaheim), 3. Ehlers (Winnipeg).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme