Sparta v prvním semifinále hokejové extraligy porazila Třinec 3:0. Vítězný gól vstřelil kapitán Řepík

Hokejisté pražské Sparty vstoupili do semifinále extraligy domácí výhrou nad mistrovským Třincem 3:0. Ve 25. minutě otevřel skóre kapitán Michal Řepík, na začátku třetí části pojistil náskok v oslabení Miroslav Forman a při power play do prázdné branky pečetil výsledek Ondřej Najman. Gólman Jakub Kovář udržel poprvé v letošním play off a potřetí v sezoně čisté konto. Druhý zápas série na čtyři vítězné se hraje opět v O2 Areně ve středu od 18:00.

Aktualizováno Praha (Aktualizováno: 21:24 2. 4. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté extraligových týmů budou zapojeni do akce O kapku lepší hokej

Sparta slaví první výhru v semifinálové sérii proti Třinci | Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia | Zdroj: Profimedia

Sparta, která vyřadila ve čtvrtfinále Liberec ve čtyřech zápasech už 20. března, nastoupila poprvé v tomto play-off už s centrem Vladimírem Sobotkou a také s obráncem Michalem Moravčíkem, jenž chyběl od druhého souboje s Bílými Tygry poté, co jej narazil na mantinel Oscar Flynn. Třinec zakončil sérii s Českými Budějovicemi v sedmi utkáních až o osm dnů později.

Šance Třince

Hostující gólman Marek Mazanec vyřešil úspěšně ve druhé minutě šance Pavla Kousala a Aarona Irvinga, vzápětí si poradil i se zakončením Janiho Lajunena. Jakuba Kováře pověřil poprvé až v páté minutě Libor Hudáček. Ze záporného úhlu se pokusil překvapit sparťanského gólmana Marko Daňo. V další možnosti Ocelářů na přihrávku Davida Ciencialy nedosáhl u levé tyče Tomáš Kundrátek. Za Spartu zahrozil po přihrávce Michala Řepíka tečí Miroslav Forman, ale chyběla mu přesnost a před první pauzou ještě ohrozil Mazance Michal Kempný.

Rána kapitána

V úvodu druhé části se Třinec ubránil při trestu Adama Poláška a hned po skončení přesilovky nestihl Roman Horák zasunout puk zpoza branky u levé tyče. V čase 24:16 už Sparta slavila vedení. Řepík zakončil rychlý protiútok přesnou střelou z levého kruhu k protější tyči.

Odpovědět mohl Kundrátek, který si najel na přihrávku Patrika Hrehorčáka, ale bekhendovým blafákem na Kováře nevyzrál. Na druhé straně Mazanec kryl šanci Davida Vitoucha po Horákově nabídce. Oceláři odolali i při vyloučení Vladimíra Draveckého. Kovář si poradil s Hudáčkovou příležitostí.

Formanův gól v oslabení

Do třetí třetiny vstoupil Třinec aktivně a po faulu Ondřeje Mikliše se dočkal přesilovky, ale nevyšla mu. Forman přebruslil v oslabení Martina Marinčina a překonal Mazance bekhendovým blafákem. Na konci početní výhody mohl zkorigovat stav Kurovský. Nepovedlo se to ani ve 46. minutě Hudáčkovi, který zpoza branky poslal puk o Kovářům beton, ale před brankovou čárou jej odvrátil Nicolas Beaudin.

V 51. minutě se prodral do úniku Petr Vrána, ale forhendovým blafákem také sparťanského gólmana nepřekonal. Při závěrečné power play obral Marinčina o puk Ondřej Najman a 98 sekund před koncem uzavřel skóre.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme