Mladí fotbalisté vstupují do boje o titul mistrů Evropy

Česká fotbalová reprezentace do 19 let úspěšně zvládla květnovou kvalifikaci na mistrovství Evropy a dnes začne sklízet plody svého úspěchu. V polském městečku Pobiedzisko vstoupí mužstvo trenéra Miroslava Soukupa do bojů v základní skupině šampionátu zápasem proti Belgii. Dalšími českými soupeři ve skupině budou ve čtvrtek Rakousko a v neděli domácí Poláci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Českomoravský fotbalový svaz

Českomoravský fotbalový svaz | Foto: fotbal.cz

Český tým odjel do Polska bez zraněných slávistů Suchého a Černého, kteří patřili do základní jedenáctky. Stihly se však uzdravit jiné opory juniorského národního týmu - sparťan Jeslínek a další slávista Švec. Právě on by měl být spolu se sparťanem Šimůnkem základem kvalitní defenzivy mužstva. Směrem dopředu bude trenér Soukup sázet především na zkušenosti teplického útočníka Martina Fenina.

Jednoznačným cílem výpravy je skončit ve vyrovnané skupině do třetího místa a kvalifikovat se tak na mistrovství světa do 20 let, které pořádá Kanada. "To je základní cíl, i když samozřejně bychom rádi postoupili do semifinále a přivezli medaili," řekl Radiožurnálu kouč Soukup. Semifinále si zahrají dva nejlepší celky skupiny. Paralelně hraná skupina B se skládá z výběrů Skotska, Portugalska, Španělska a Turecka.

Do dnešního utkání s Belgií, které začíná v 18 hodin, pošle Miroslav Soukup tuto sestavu: Petr - Kúdela, Mazuch, Šimůnek, Švec - Jungr, Vacek, Janda - Mareš, Fenin, Střeštík.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme