Pastrňák s Krejčím chtějí po vyřazení Bostonu posílit národní tým, Hertl se omluvil

Hokejisté David Pastrňák a David Krejčí pravděpodobně posílí reprezentační tým na světovém šampionátu v Dánsku. Oběma útočníkům v noci z neděle na pondělí skončila sezona v NHL, když s Bostonem vypadli ve druhém kole play-off proti Tampě Bay. Tomáš Hertl, jeho San Jose Sharks rovněž v noci na pondělí nestačilo na Vegas, se z účasti na mistrovství světa omluvil.

Boston Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák se poprvé na šampionátu trefil, mohl přidal i další góly.

David Pastrňák startoval už na loňském šampionátu ve Francii. | Zdroj: Reuters

Boston prohrál s Tampou Bay 1:4 na zápasy. „Čekali jsme do konce série. Mluvil jsem dnes s generálním manažerem Bostonu Donem Sweeneym a ve středu budou mít výstupní prohlídky. Kluci mají zájem reprezentovat, a pokud projdou, což doufáme, že ano, tak by se připojili k národnímu týmu," řekl novinářům generální manažer reprezentace Jiří Fischer.

Hertl po vyřazení Sharks s Vegas 2:4 na utkání tým neposílí. Končí mu dvouletý kontrakt s ročním příjmem tři miliony dolarů. „Tomáš nemá smlouvu. Na rovinu už před play-off mi naznačil, že i kdyby třeba vypadli dřív, tak letos reprezentovat nebude. Plně to respektuju. Na rovinu řekl, že nechce riskovat s tím, co si prošel zdravotně v minulosti, kdy každý druhý rok měl úraz," doplnil Fischer.

Jednadvacetiletý Pastrňák, který je třetí v produktivitě play-off NHL s 20 body z 12 utkání, může navázat na účasti na minulých dvou mistrovství světa i na Světovém poháru v roce 2016 v Torontu. O 11 let starší Krejčí naposledy reprezentoval na olympijských hrách v Soči 2014. Pod pěti kruhy hrál i o čtyři roky dříve ve Vancouveru a na MS hrál dosud jen v letech 2008 a 2012, přičemž před šesti roky získal bronz.

'Myslel jsem, že to bude konec.' Nečas po zranění z utkání proti Slovensku poprvé trénoval

Číst článek

Zatím není jasné, kdy by se v případě úspěšné zdravotní prohlídky mohli v Kodani k týmu připojit. „Je časový posun, když se cestuje ze Severní Ameriky do Evropy, tak člověk víceméně ztrácí den. To vůči mistrovství světa, které se už rozběhlo, úplně ideální není," uvedl Fischer s tím, že bude záležet na obou hvězdných posilách.

„Jsou to oba hráči na nejvyšší světové úrovni. Když se zapojí, tak budeme nadšení a nebudeme tlačit, aby to bylo každou sekundou. Až budou kluci chtít přijet, tak přijedou a my na ně budeme čekat s otevřenou náručí," dodal Fischer.

Ve výběru kouče Josefa Jandače je aktuálně bez Krejčího a Pastrňáka sedm posil z NHL: brankář David Rittich z Calgary, bek Radko Gudas z Philadelphie a útočníci Tomáš Plekanec z Toronta, Radek Faksa z Dallasu, Dmitrij Jaškin ze St. Louis, Tomáš Hyka z Vegas a Filip Chytil z New York Rangers. Jeden zápas v NHL sehrál za Carolinu v úvodu sezony i forvard Martin Nečas, který se následně vrátil do Komety Brno.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme