‚Jaký to má smysl?‘ Zdrcená Shiffrinová po druhém olympijském zklamání neví, zda zvládne pokračovat

Druhý olympijský závod v Pekingu, druhé zklamání. Největší favoritka Mikaela Shiffrinová z USA zažívá v Číně zřejmě největší krizi v kariéře. Předčasně skončila v pondělním obřím slalomu i ve středečním slalomu. V rozhovorech po závodě mluvila otevřeně. Sama neví, zda bude pokračovat v dalších závodech letošních her. Superobří slalom je na programu v pátek.

Peking Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Frustrovaná a zklamaná Mikaela Schiffrinová po netrefení branky při slalomu v olympijském Pekingu

Frustrovaná a zklamaná Mikaela Schiffrinová po netrefení branky při slalomu v olympijském Pekingu | Foto: Robert F. Bukaty, AP | Zdroj: ČTK

V pondělním obřím slalomu v prvním oblouku lehla na svah a minula branku. „Nebudu brečet, to je jenom plýtvání energií,“ řekla médiím po závodě. To ještě netušila, že se bude situace o dva dny později opakovat. Další závod, další předčasný konec.

Smutná favoritka po druhé chybě během dvou dnů dlouho seděla podél trati a vstřebávala neúspěch. I přes obrovské zklamání následně dala médiím řadu rozhovorů. Mluvila ale o poznání pesimističtěji. 

„Máme několik rychlých závodnic, které by prázdné místo zaplnily. Když končím po páté brance, jaký to má smysl?“ zpochybnila svou účast na dalších olympijských závodech Shiffrinová pro BBC.

Na přímou otázku, zda bude pokračovat, odvětila: „No, myslím, že spíš ne. Pokusím se znovu zresetovat. Možná se tentokrát zresetovat lépe.“

Zda se zúčastní pátečního superobřího slalomu či úterní kombinace, nikdo neví. Snad ani sama dvojnásobná olympijská vítězka. 

Smůlu měla reprezentantka USA i v prosinci, když propásla dva závody kvůli pozitivnímu testu na koronavirus. I přesto ale stihla ovládnout čtyři závody Světového poháru.

Velký comeback Vlhové, ve slalomu získala zlato. Dubovská dojela třináctá, Shiffrinová nedokončila

Číst článek

Posledním triumfem 11. ledna se první příčkou ve Schladmingu skvěle naladila na vrchol sezony, na kterém ale přišel dosud její největší pád v kariéře.

„Zklamala jsem sebe, zklamala jsem i ostatní,“ citovala agentura Reuters frustrovanou Američanku.  

„Ale došli jsme až sem a ještě jsme neskončili,“ dodala. 

apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme