Chyby v polovině trati a konec Krýzla i Zabystřana. Čeští lyžaři první kolo slalomu nedokončili

Francouzský lyžař Clément Noël je olympijským vítězem ve slalomu. Nejcennější medaili si zajistil díky nejrychlejšímu času ve druhém kole, po první jízdě byl šestý se ztrátou 38 setin sekundy na čelo. Čeští reprezentanti Kryštof Krýzl a Jan Zabystřan nedokončili první kolo, oba chybovali ve střední pasáži.

Peking Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sjezdař Jan Zabystřan při pádu ve slalomu

Sjezdař Jan Zabystřan při pádu ve slalomu | Foto: Alessandro Trovati | Zdroj: AP, ČTK

Pětatřicetiletý Krýzl nedokončil slalom ani na své čtvrté olympiádě a nenavázal na 19. místo z obřího slalomu v těžkých podmínkách v Číně.

Při něm chumelilo a nebylo na branky takřka vidět. Dnes slalomářům svítilo slunce.

Pro Zabystřana dnešní závod skončil také po půl minutě jízdy a ze čtyř individuálních startů ve středisku Jen-čching byl klasifikován jen v superobřím slalomu, v němž skončil pětadvacátý.

„Mrzí mě, že jsem to nedobojoval, ale věděl jsem, že nic než jízda na totální riziko nemá šanci na úspěch. Takže jsem to zkusil a nevyšlo to. Slalom mi poslední dobou moc nefunguje, hlavně se soustředím na obří slalom,“ prozradil Krýzl Radiožurnálu.

„Ze začátku jsem nechytl úplně dobrý rytmus a dělal jsem chybičky. Vždycky mě tam něco překvapilo, o to víc jsem se to snažil tlačit a bylo to neurovnaný. Pak ani nevím, co se tam stalo, a najednou jsem byl venku.“

Francouz Clement Noel si skvělou jízdou zejména ve druhém kole slalomu dojel pro zlatou medaili. S náskokem 61 setin překonal Rakušana Johannese Strolze, který byl první v úvodním kole. Třetí místo obsadil Foss-Solevaag z Norska, který zajel ve druhém kole až patnáctou jízdu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme