Vítkové se nepovedla poslední střelba, ve stíhačce skončila sedmá

Veronika Vítková druhou medaili na olympijských hrách nepřidala. O cenný kov bojovala až do poslední střelby, tam ale dvakrát chybovala a propadla se. Druhé zlato získala Laura Dahlmeierová.

Pchjongčchang (Aktualizováno: 11:42 12. 2. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká biatlonistka Veronika Vítková během stíhacího závodu žen na olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Rozhodne střelba, tuší Veronika Vítková | Foto: Toby Melville | Zdroj: Reuters

„Může mi pomoct, že jsem si zajela výsledek hned na začátku. O to to může být jednodušší. Střelnice je hodně nevyzpytatelná. Trať je hodně náročná, ale člověk vyjede jeden kopec a pak už sjíždíme dolů. Myslím, že se bude rozhodovat na střelnici,“ předpovídala v rozhovoru pro Radiožurnál Veronika Vítková a nemýlila se. Kvůli dvěma chybám na poslední střelecké položce vypadla z boje o stupně vítězů. 

První střelbu zvládla Veronika Vítková bezchybně a odjížděla sama jako druhá, jenže na okruhu ji doběhla strojově běžící Anastasija Kuzminová ze Slovenska.

Ke druhé střelbě už doběhla Vítková s menším odstupem. Obě favoritky před ní chybovaly, jenže ani dlouho čekající Češka se trestnému kolu nevyhnula, propadla se na páté místo za Švýcarku Cadurishovou a Francouzku Bescondovou.  

Dahlmeierová se Kuzminové udržela a na třetí položku, první vstoje, přijely obě spolu. Z ní už odjížděla opět sama Dahlmeierová, naturalizovaná Slovenka dvakrát chybovala. Zato Veronika Vítková byla sice pomalejší, ale čistá a vrátila se zpět na třetí místo. 

Na trati se snažila, přesto se za závodnicí z Vrchlabí tvořila velká skupina pronásledovatelek. Bescondová, Herrmannová, Olsbuová, Vittoziová, ty všechny bažily po třetím místě Veroniky Vítkové.

Zatímco spolehlivě střílející Dahlmeierová si z poslední položky vyjela pro druhé zlato, za ní se odehrávalo drama. Veronika Vítková ho nezvládla. Dvakrát chybovala a propadla se na sedmé místo. 

Na druhém a třetím místě vyjely do posledního kola Kuzminová těsně následovaná Bescondovou. Rozhodlo se až v cílové rovince, kde byla silnější reprezentantka Slovenska. Veronika Vítková závod dokončila jako sedmá. 

Markéta Davidová startovala z patnáctého místa,  jenže o další fantastický výsledek ji připravila nepřesná střelba. Celkem šestkrát musela na trestné kolo a propadla se na 25. místo, o dvě pozice před ní dojela Jessica Jisslová.

Eva Puskarčíková si na položkách vleže k trati přidala 450 metrů za tři střelecké omyly a skončila 32.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme