Olympijskou kvalifikaci na velkém můstku zvládli Kožíšek, Koudelka a Polášek

Trio českých skokanů na lyžích se na olympijských hrách v Pchjongčchangu představí v sobotním závodu na velkém můstku. Kvalifikaci dnes zvládli Čestmír Kožíšek, Roman Koudelka a Viktor Polášek, mezi padesátku postupujících se těsně nevešel Lukáš Hlava.

Pchjongčchang Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Koudelka na olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Roman Koudelka na olympijských hrách v Pchjongčchangu. | Foto: Ulrik Pedersen | Zdroj: Zuma

Kvalifikační kolo se z Čechů nejlépe vydařilo Kožíškovi, kterému velký můstek sedí víc než střední, na němž v Koreji do závodu nepostoupil. Skočil 132,5 metru a obsadil 23. místo. Koudelka, jenž ve zkušebním kole doletěl 138,5 metru, zaznamenal 116,5 metru a postoupil z 41. příčky. Polášek byl pětačtyřicátý (110,5), Hlava skončil s výkonem 106,5 metru druhý pod čarou na 52. místě.

Nejdelší pokus kvalifikace předvedl Japonec Rjoju Kobajaši, který přistál na 143,5 metru a byl třetí. První dvě místa obsadili Norové Robert Johansson (135) a Johann Andre Forfang (137). Němec Andreas Wellinger, olympijský vítěz ze středního můstku, skončil 135 metrů a byl čtvrtý. Obhájce zlata ze Soči Kamil Stoch byl se skokem 131,5 metru sedmý.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme