Osm ran, jediný zásah. 'Omlouvám se celému Slovensku,' plakala biatlonistka Fialková

Role zřejmě největší smolařky olympijských her v Pchjongčchangu od úterka patří slovenské biatlonistce Paulíně Fialkové. Na prvním úseku smíšené štafety předvedla totální kolaps při střelbě. Jediný zásah z osmi výstřelů si nedokázala vysvětlit, snad jen tím, že se jí vychýlil dioptr.

Pchjongčchang Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenská biatlonistka Paulína Fialková prožila ve smíšené štafetě na olympijských hrách hororový příběh na střelnici

Slovenská biatlonistka Paulína Fialková prožila ve smíšené štafetě na olympijských hrách hororový příběh na střelnici | Foto: ČTK/AP/Gregorio Borgia | Zdroj: ČTK

Navíc byla pětadvacetiletá Slovenka tak vyvedena z míry, že místo čtyř trestných okruhů po ležce absolvovala jen tři a dostala navrch dvouminutovou penalizaci.

„Nevím, co se tam stalo. Snažila jsem reagovat. Nevím, jestli jsem měla něco s dioptrem. Nespadlo to, cvakala jsem, zase nic. Větrem to nebylo. Ten pocit bezradnosti, co jsem tam zažila, nepřeju nikomu,“ líčila v slzách pro slovenskou televizi.

Francie vyhrála smíšenou štafetu a Fourcade má třetí zlato. Češi doběhli osmí

Číst článek

Na koberci bezradně dlouho ležela, při stojce pak přidala ještě jedno trestné kolo a celkově měla hrůznou bilanci trestných kol a dobíjení 5+6.

Anastasii Kuzminové předala se ztrátou téměř šesti minut na čelo a majitelka tří medailí z korejských her Kuzminová byla záhy stažena ze závodu. Matej Kazár a Martin Otčenáš se připravovali zbytečně.

Fialková přitom byla na olympiádě v Koreji před pár dny pátá ve vytrvalostním závodu. Tam se dopustila při střelbě jediné chyby. „Chci se omluvit všem, i celému Slovensku,“ plakala. Trenérům pak oznámila, že ženskou štafetu rozhodně nepoběží. Ti však slíbili, že šanci na reparát ve čtvrtek dostane.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme