Americká gymnastika Bilesová se kvůli psychice vzdala i finálových startů na přeskoku a bradlech

Americká sportovní gymnastka Simone Bilesová vynechá na olympijských hrách po víceboji kvůli problémům s psychikou také nedělní finále na přeskoku, kde měla obhajovat zlato z Ria de Janeiru, a na bradlech. Na twitteru to oznámilo vedení amerického týmu.

Tokio (Aktualizováno: 5:55 31. 7. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americká olympijská gymnastka Simone Bilesová

Americká olympijská gymnastka Simone Bilesová | Foto: Dylan Martinez | Zdroj: Reuters

Bilesová, jež měla být jednou z největších postav olympijských her v Tokiu, tento týden nejprve po jednom nevydařeném přeskoku odstoupila ze soutěže družstev.

Konec kvůli duševnímu zdraví se děje dlouhodobě, až nyní se to dozvídá veřejnost, říká sportovní psycholog

Číst článek

Následně oznámila, že kvůli ochraně svého duševního zdraví nebude obhajovat ani zlato ve víceboji.

Nyní se čtyřnásobná šampionka z Ria de Janeira vzdala dalších dvou finálových startů na jednotlivých nářadích. O její účasti v pondělním finále v prostných a v úterý na kladině se teprve rozhodne na základě aktuálního stavu.

Na vícebojařském trůnu čtyřiadvacetiletou Bilesovou vystřídala krajanka Sunisa Leeová. Ve finále přeskoku slavnou krajanku ve startovním poli nahradí MyKayla Skinnerová, která obsadila v kvalifikaci čtvrté místo za vítěznou Bilesovou a druhou Jade Careyovou, v redukovaném pořadí ale na postup nedosáhla.

Na bradlech zůstane v bojích o medaile z Američanek jen Leeová, uvolněné místo by mělo připadnout Francouzce Melanii de Jesus dos Santosové.

After further consultation with medical staff, Simone Biles has decided to withdraw from the event finals for vault and the uneven bars. She will continue to be evaluated daily to determine whether to compete in the finals for floor exercise and balance beam.

03:29 – 31. 07. 2021

996 5817

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme