Můj hlavní cíl je kombinace, odkrývá plány pro světový šampionát lezec Ondra. Bouldering neřeší

Na mistrovstvích světa začal sbírat zlaté medaile už před 12 lety, a dohromady jich má pět. Sportovní lezec Adam Ondra by se na trůn rád vrátil na letošním šampionátu ve švýcarském Bernu.

Bern Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Ondra

Adam Ondra | Foto: Iva Roháčková

Když před dvěma měsíci získal na zastávce Světového poháru v Praze Adam Ondra v boulderingu stříbro, naznačil, že mezi favority bude patřit i na mistrovství světa, ačkoliv sám se soustředí na jiné disciplíny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, s jakým cílem vstoupí lezec Adam Ondra do mistrovství světa ve Švýcarsku

„Ve hře jsou tři sady medailí, ale můj hlavní cíl je kombinace, protože to bude první možnost nominace na olympiádu. Bouldering bude samozřejmě důležitý, protože to bude součást kombinace obtížnost a boulderu, ale samostatná disciplína bouldering má pro mě asi nejnižší prioritu,“ přiznává Ondra.

Už zmíněná kombinace bude mít v Bernu patrně největší prestiž, tři nejlepší lezci a lezkyně se totiž kvalifikují přímo na olympijské hry do Paříže.

„Určitě je to daleko náročnější než Světový pohár a myslím, že je to náročnější než klasické mistrovství světa, kde je buď jen jedna disciplína, nebo obě disciplíny dohromady, popřípadě lezení na rychlost. Tahle kombinace je ale velmi specifická v tom, že mistrovství světa trvá déle, to je na psychiku ještě náročnější,“ tvrdí Adam Ondra, kterého by ale jako několikanásobného účastníka evropských i světových šampionátů, Světového poháru a jednou i olympijských her neměla tíha okamžiku rozhodit.

O snažení jeho i dalších českých reprezentantů bude pravidelně informovat stanice Radiožurnál Sport.

Adam Weidenthaler Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme