Alaphilippe vynechá olympiádu, cyklistický šampion nebude startovat z osobních důvodů

Úřadující mistr světa v silniční cyklistice Julian Alaphilippe z Francie nebude z osobních důvodů startovat na olympijských hrách v Tokiu. Člen týmu Deceuninck-Quick Step se podle agentury Reuters stane příští měsíc otcem.

Paříž (Francie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Julian Alaphilippe

Julian Alaphilippe | Zdroj: Reuters

„Po důkladném rozmýšlení a debatách s reprezentačním trenérem a týmem jsem se rozhodl, že nebudu k dispozici pro tokijské hry. Je to osobní a dobře rozvážené rozhodnutí,“ uvedl na sociálních sítích Alaphilippe, jenž se ale zúčastní Tour de France, která začne 26. června.

Deštivou šestou etapu Gira ovládl Mäder, měnil se i lídr. Český cyklista Hirt ztratil 14 minut

Číst článek

Týmový kolega Zdeňka Štybara patří k nejlepším světovým klasikářům, což potvrdil loni ziskem zlaté medaile v závodě s hromadným startem na mistrovství světa v Imole. Na OH 2016 v Riu de Janieru byl Alaphilippe čtvrtý.

V této sezoně má zatím populární Francouz na kontě dvě vítězství, v klasice Valonský šíp a v jedné etapě závodu Tirreno-Adriatico. „Definovali jsme si cíle do konce sezony a v tomto smyslu jsem se musel rozhodnout. Ale budu velmi hrdý, když budu moci jet ve francouzském dresu na mistrovství světa,“ řekl Alaphilippe.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme