‚Nejlepší, který kdy hrál.‘ Hvězda NFL Tom Brady podle médií ukončí kariéru, hráč se má vyjádřit brzy

Hvězdný hráč amerického fotbalu Tom Brady se zřejmě rozhodl ve 44 letech ukončit kariéru. Během 22 sezon v NFL vyhrál rekordních sedm Super Bowlů. O jeho kroku informovala televizní stanice ESPN a vzápětí ho potvrdila Bradyho společnost TB12sports. Její tweet byl ale brzy opět smazán, protože se hráč podle informací agentury AP ještě definitivně nerozhodl.

Tampa Bay (USA) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tom Brady v souboji s Buffalo Bills

Tom Brady v souboji s Buffalo Bills | Zdroj: Reuters

Naposledy slavný quarterback triumfoval před rokem v dresu Tampy Bay Buccaneers, které dovedl k titulu hned ve své první sezoně v klubu. Trofej Vince Lombardiho předtím získal šestkrát s New England Patriots, což je rekord mezi kluby.

NFL přišla o legendu. Zemřel John Madden, nejvýraznější postava amerického fotbalu

Číst článek

V tomto ligovém ročníku se floridskému týmu nepovedlo na loňský úspěch navázat - minulou neděli vypadl ve čtvrtfinále play-off po porážce s Los Angeles Rams 27:30. Hned po zápase se začalo spekulovat o tom, že držitel řady rekordů NFL opustí, i když má s Tampou Bay smlouvu ještě na jednu sezonu.

Mnozí zbystřili už počátkem týdne, kdy Brady v podcastu označil svou kariéru v NFL za uspokojivou. Zároveň prohlásil, že se v rozhodování o budoucnosti bude ohlížet především na svou rodinu, kterou má s brazilskou topmodelkou Gisele Bündchenovou.

„Není to vždycky o tom, co chci já. Je to o tom, co chceme jako rodina. Budu s nimi trávit spoustu času a budeme v budoucnu vymýšlet, co dál,“ řekl trojnásobný nejužitečnější hráč ligy a pětinásobný držitel ceny MVP v Super Bowlu.

I sportovcům agent reagoval se slovy, že informace v médiích nejsou oficiální a Brady by měl s vlastním stanoviskem přijít brzy.

Nejlepší hráč NFL

Brady je širší veřejností považován za nejlepšího hráče, který kdy americký fotbal hrál. Na sociálních sítích reagovalo na jeho odchod do důchodu množství sportovců. 

„Byl jsi nejlepším, co kdy hrál, a zvládl jsi to s úrovní a pokorou. Bůh žehnej tobě a tvé rodině při další kapitole v životě,“ napsala na twitter další legenda NFL Brett Favre.

„Tom Brady by měl být prvním hráčem v historii, který bude uveden v Síni slávy, zatímco stále hraje,“ řekl před rokem pro BBC výherce Super Bowlu Osi Umenyiora. „Co dokázal je za hranou uvěřitelnosti a slov.“

„Každý rok byl zpochybňován a každý rok vstane jako fénix z popela. Je to nejlepší profesionální atlet na světě a to nepřeháním. Hraje quarterbacka, nejtěžší sportovní pozici na světě a vyhrává rok co rok...,“ doplnil Umenyiora.

Nejbohatší soutěž planety ztrácí další velkou hvězdu. V týdnu oznámil konec kariéry i dvojnásobný vítěz Super Bowlu Ben Roethlisberger. Devětatřicetiletý quarterback se rozloučil po osmnácti sezonách v Pittsburghu Steelers.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme