Delfínovou obrátku mám pomalejší, ale cítím se silně, říká Seemanová po 10. místě na stovce motýlkem

Barbora Seemanová desátá, Daniel Gracík třináctý. To je pro české plavce příjemný vstup do mistrovství světa v Kataru. Seemanová si tím potvrdila, že je dobře připravená před svými hlavními, tedy kraulařskými závody.

Od zpravodaje z místa Dauhá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Seemanová

Barbora Seemanová | Zdroj: Profimedia

Pocit měla dobrý, ale čas se v semifinále 100 metrů motýlek oproti rozplavbám o tolik nezlepšil. Z tribuny vypadala její obrátka výrazně horší, než předvedly motýlkářky – specialistky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Barboru Seemanovou po prvním závodu na mistrovství světa

„Nájezd na obrátku jsem měla ráno úplně šílený. Tu delfínovou obrátku přes ruku mám pomalejší než ostatní holky, protože tohle neplavu. Něco mi tam chybí. Určitě tam byl vidět rozdíl. To chápu,“ řekla smířená Barbora Seemanová pro Radiožurnál Sport.

Působí klidně, věří v to, co má natrénováno, a teď si potvrdila, že formu má dobrou, třebaže její test byl motýlkářský.

„Je to takový orientační bod. Hlavně jde o to, jak se člověk v tom závodě cítí. Musím zaklepat, že jsem nevytuhla až tolik. Samozřejmě posledních 10 metrů je náročných vždycky, ale ve druhé půlce závodu jsem měla dost sil, takže jsem se cítila silně.“ 

Trénink s hvězdami

Její další start bude ten hlavní na šampionátu, tedy kraulařská dvoustovka, na které bude chybět nejlepší australská dvojice současnosti, tedy Ariarne Titmusová a světová rekordmanka Molie O’Callaghanová. S nimi si Seemanová dala tři týdny zpátky několik tréninků. Stejně jako česká reprezentace se totiž připravovaly v Thajsku.

„Určitě bylo inspirativní trénovat vedle nich, protože jsme se navzájem motivovaly, aniž bychom na sebe musely mluvit. Je to taková energie, která v tom bazénu srší. Bylo to fajn a ujistily jsme se, že trénujeme fakt tvrdě,“ pochvalovala si Seemanová.

Snad se to ukáže ve středu, kdy je na programu finále ženské kraulařské dvoustovky, kde by Seemanová neměla chybět. 

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme