Jedno vítězství od olympiády. Čeští baseballisté v silné konkurenci obstáli

Nečekaně blízko byli čeští baseballisté od premiérové účasti na olympijských hrách. K postupu mezi elitní šestici pro Tokio jim chybělo jediné vítězství na kvalifikačním turnaji v Itálii.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Baseball, ilustrační foto

Baseball, ilustrační foto | Zdroj: Baseball Czech

„Na hity jsme přestříleli všechny týmy, se kterými jsme hráli. Bohužel jsme měli smůlu, že hity nepřišly v tu pravou chvíli,“ mrzelo kapitána týmu Jakuba Malíka, že Češi v klíčových zápasech turnaje nepředvedli povedené odpaly, když měli běžce na metách. Dokázali totiž dostat pod tlak favorizované týmy Nizozemska i Itálie, přestože s nimi nakonec prohráli.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští baseballisté odehráli dobrý turnaj, účast na olympiádě ale nevybojovali. Více v příspěvku Jakuba Marka

„Pod koučem Mikem Griffinem jsme měli několik turnajů, na kterých jsme hráli skvělý baseball. Na mistrovství Evropy i tady na olympijské kvalifikaci jsme hráli všechny zápasy vyrovnaně, drželi jsme se i s těžkými soupeři s profesionály v kádru,“ mluvil další reprezentant David Schneider o velkém přínosu v osobě kanadského kouče českého týmu Mikea Griffina.

Nejen že se s papírově lepšími soupeři drželi, ale na olympijské kvalifikaci byli jediným celkem, který dokázal porazit Izrael. Tedy vítěze turnaje s bývalými hvězdami zámořské MLB.

Baseballisté si na olympiádě nezahrají. Před posledním zápasem neměli naději ani na kvalifikaci

Číst článek

„Měli jsme přípravu třeba s Tchaj-wanem, s opravdu silnými soupeři, proti kterým jsme nabrali zkušenosti. Když pak proti podobným týmům nastoupíte v ostrém zápase, tak si připadáte naprosto přirozeně, jako v každém jiném utkání. V tom byl největší pokrok v naší hře,“ popisoval Schneider vzestup českého baseballu.

Ten má k profesionálnímu sportu stále ještě hodně daleko. Vyhlídky ale mají současní hráči lepší než třeba před deseti lety.

„Je důležité, že se i mladí kluci dostávají do Ameriky na vysoké školy a získávají zkušenosti od samého začátku,“ doplnil Schneider, který skončil s českým týmem na olympijské kvalifikaci na třetím místě a přišel tak o naději na Tokio.

Na olympijské hry se podívají vítězní Izraelci. Druhé Nizozemce ještě čeká na jaře závěrečná kvalifikace na Tchaj-wanu.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme