Krejčí proti Miami poprvé po měsíci neskóroval. Atlanta podlehla 111:117 ve druhém prodloužení

Basketbalisté Atlanty v NBA prohráli doma s Miami 111:117 ve druhém prodloužení. Nevyužili tak možnost dotáhnout se v tabulce Východní konference na deváté Chicago, které prohrálo 117:128 s New Yorkem. V dresu Atlanty odehrál 32 minut český reprezentant Vít Krejčí, ale soustředil se hlavně na obranu a poprvé po měsíci neskóroval.

Video New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vít Krejčí v dresu Atlanta Hawks při zápasu proti Miami

Vít Krejčí v dresu Atlanta Hawks při zápasu proti Miami | Foto: Brett Davis | Zdroj: Reuters / USA TODAY

Krejčí znovu ukázal, že jeho hlavním úkolem v týmu je defenziva. S ním na hřišti Hawks přehráli soupeře o sedm bodů a rodák ze Strakonic i dvakrát získal míč. Trenér Quin Snyder mu dal důvěru také v obou prodlouženích. V útoku ale spoluhráči Krejčího příliš nezapojovali. V normální hrací době měl jednu střelu po nájezdu a druhou z trojky. Třetí pokus vyslal až v závěru druhého prodloužení.

Vím, jaká je moje role. Trenér mi věří, proto hraju, říká Krejčí. V NBA prožívá nejlepší období kariéry

Číst článek

Atlantu v útoku táhl zejména Dejounte Murray, který nasbíral triple double za 29 bodů, 13 doskoků a 13 asistencí. Právě on v závěru normální hrací doby vyrovnal a poslal zápas do prodloužení. V něm mohl rozhodnout, ale trojku na výhru minul. „Nezačali jsme dobře, ale díky obraně jsme se vrátili do zápasu a měli svou šanci. Na konci jsme ale nějaké dobré pozice minuli a soupeř naopak trefil a vyhrál,“ řekl trenér Snyder.

Atlanta zůstala desátá, přestože deváté Chicago rovněž prohrálo. Doma nestačilo na New York, který táhl se 45 body Jalen Brunson, čtvrtý nejlepší střelec sezony.

Ještě lepší výkon předvedl Anthony Edwards, který 51 body dovedl Minnesotu k výhře 130:121 nad Washingtonem. Timberwolves udrželi první pozici v Západní konferenci o skóre před Denverem, který vyhrál 111:95 na palubovce Utahu. O výhru za nimi na třetím místě zůstává Oklahoma City, která zdolala Sacramento 112:105 i díky 40 bodům Shaie Gilgeouse-Alexandera, jenž se dělí v tabulce střelců o druhé místo s Janisem Adetokunbem.

Adetokunbo pomohl 15 body Milwaukee k výhře nad nejlepším týmem soutěže Bostonem 104:91 a udržení druhé příčky v tabulce, ale ve třetí čtvrtině se zranil a z utkání odstoupil. Zatím není jasné, jak vážné zranění řecká hvězda utrpěla. „Obavy máme velké. Je to přece jen Janis. Musíme doufat, že to bude dobré,“ řekl trenér Doc Rivers. Adetokunbo podstoupil vyšetření lýtka a Achillovy šlachy.

Nejméně trestných bodů

Zápas mezi Bostonem a Milwaukee se zapsal do historie jako duel s nejmenším počtem trestných hodů. Za celé utkání se házely jen dva. Dosud nejmenší počet byl 11 trestných hodů. Boston se zároveň stal prvním týmem v historii, který v utkání nestřílel ani jeden trestný hod.

Důležité vítězství vybojovali Golden State Warriors, kteří přehráli Los Angeles Lakers 134:120 a na desátém místě na ně ztrácejí už jen jednu výhru a mají zápas k dobru. Pro Warriors byl úspěch o to cennější, že právě s Lakers sehrají předkolo play-off a do zápasu půjdou s vědomím, že v sezoně mají lepší vzájemnou bilanci.

Philadelphie porazila San Antonio 133:126 díky 52 bodům Tyrese. Clippers předvedli historický obrat

Číst článek

Stephen Curry trefil všech šest svých pokusů za tři body a dal 23 bodů, Klay Thompson přispěl k vítězství Warriors 27 body. Celkem Golden State trefil 26 trojek a jen o jednu zaostal za klubovým maximem i rekordem sezony. Jen tři trojky hostům chyběly k rekordu NBA. Lakers hrající bez Anthonyho Davise táhl LeBron James s 33 body a 11 asistencemi.

Nejlepším střelcem sezony už zůstane Luka Dončić, který si vedení v tabulce znovu upevnil při výhře Dallasu nad Charlotte 130:104, ke které přispěl triple doublem za 39 bodů, 12 doskoků a 10 asistencí. Mimo jiné trefil osm trojek. Pro Dallas to byla patnácté výhra z posledních 17 zápasů. Mavericks si tak definitivně zajistili místo v nejlepší šestce Západní konference a postup do play-off. Pomohla jim k tomu i porážka Phoenixu 92:105 s Los Angeles Clippers.

Pro Dončiće to byl už 77. triple double, čímž na osmém místě historických tabulek dotáhl Jamese Hardena. Zároveň dosáhl na 2341 bodů za sezonu a pokořil klubový rekord Marka Aquirreho z roku 1984. S průměrem 33,9 bodu na zápas usiluje o čtvrtý nejlepší střelecký výkon za posledních 30 let. Pouze Kobe Bryant a dvakrát Harden měli v sezoně lepší bodový průměr.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme