Memphis prodloužil vítěznou šňůru a zaujal místo v čele Západní konference, Portland ukončil své trápení

Basketbalisté Bostonu si v NBA upevnili první příčku v soutěži po výhře 122:106 na palubovce Charlotte. Třicetibodovými střeleckými výkony se o to zasloužili Jayson Tatum (33) a Malcolm Brogdon (30). Memphis porazil domácí Indianu 130:112, připsal si deváté vítězství za sebou a ujal se vedení v Západní konferenci. Uspěla také Philadelphia, o jejíž výhře 118:117 v hale Utahu rozhodl hvězdný pivot Joel Embiid košem 4,9 sekundy před koncem utkání.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ja Morant smečuje přes Jalena Smithe v utkání Memphisu proti Indianě

Ja Morant smečuje přes Jalena Smithe v utkání Memphisu proti Indianě | Foto: Dylan Buell | Zdroj: Profimedia

Celtics v Charlotte prohrávali až o 16 bodů, ale zmobilizovali se a díky zlepšené druhé půli uspěli v šestém utkání za sebou. Třetí část vyhráli 33:19, čtvrtou 27:21.

Zápas Spurs s Golden State sledovalo 68 tisíc lidí, nejvíc v historii NBA. Denver si poradil i bez Jokiće

Číst článek

Pomohli se 17 body z protiútoků proti pouhým pěti domácím a také trefili 19 trojek, zatímco Hornets jen osm.

Boston nastoupil bez Jaylena Browna a po pěti minutách odstoupil kvůli zranění krku také Derrick White. Zastoupil je právě Brogdon. „Soupiska je široká. Máme v týmu spoustu šikovných kluků, každý může rozhodovat,“ řekl druhý nejlepší střelec vítězů.

Marcus Smart přidal double double za 13 bodů a 12 asistencí. Hornets táhl LaMelo Ball s 31 body a devíti asistencemi. Pivot Mason Plumlee zůstal na devíti bodech, doskočil ale 16 míčů.

Dramatický závěr v Salt Lake City

V Salt Lake City se odehrálo větší drama. Domácí Jazz bez hvězdného Lauriho Markkanena předvedli velkou stíhací jízdu a po nepovedené první čtvrtině (24:41) se vrátili do hry z dvacetibodového manka.

V závěru poslal James Harden hosty do vedení, Jordan Clarkson překlopil 13 sekund před koncem skóre na stranu Utahu, ale zápas rozhodl Embiid, který svoji bilanci završil na 30 bodů a 7 doskoků. Harden měl o bod víc a přidal 11 asistencí. Clarkson, který zaznamenal 38 bodů a 9 doskoků, už další pokus netrefil.

Sixers se posunuli na čtvrté místo v Západní konferenci před Cleveland, který prohrál v Minnesotě 102:110.

Dončić jako obranný val

Pětizápasovou šňůru porážek ukončil Portland, který přehrál 136:119 Dallas. Damian Lillard dva dny po padesátibodovém výkonu zaznamenal 36 bodů a 10 asistencí, klíčem pro Blazers ale byla obrana hvězdného Luky Dončiće, jenž zůstal na 15 bodech a 10 asistencích.

Lillardovi sekundovali Jusuf Nurkič s 22 body a 11 doskoky či Anfernee Simons s 21 body. Dallas táhli Spencer Dinwiddie s 25 body a Reggie Bullock s 24.

Grizzlies na vítězné vlně

Na výhře Memphisu se podílel 23 body a 10 asistencemi Ja Morant. Po 25 bodech dali jeho spoluhráč Desmond Bane a lídr Indiany Chris Duarte. Grizzlies drží aktuálně nejdelší vítěznou sérii v lize.

Krejčí stále na lavičce

Triumf Atlanty 114:103 v hale Toronta sledoval český reprezentant Vít Krejčí pouze z lavičky a jeho jediným startem v novém roce stále zůstává dvouminutové představení ze 7. ledna, kdy nastoupil proti Los Angeles Lakers.

Hawks k vítězstvím dovedli zejména rozehrávači Trae Young s 29 body a devíti asistencemi a Dejounte Murray s 27 body.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme