Krejčí poprvé od návratu do NBA bodoval, proti Memphisu trefil jednu trojku a pětkrát asistoval

Vít Krejčí nastoupil v pátečním utkání NBA v základní sestavě Atlanty, vstřelil první tři body v sezoně a k výhře 99:92 v Memphisu přispěl i pěti asistencemi. Český basketbalista zasáhl do zápasu teprve potřetí v ročníku a odehrál přes 22 minut. Připsal si také dva získané míče a po jednom doskoku a bloku.

New York (Aktualizováno: 10:10 9. 3. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český basketbalista Vít Krejčí

Český basketbalista Vít Krejčí | Foto: Brandon Dill | Zdroj: ČTK / AP

Lídrem Hawks byl při trvající absenci Trae Younga Dejounte Murray, jenž nastřílel 41 bodů včetně šesti trojek a přidal sedm doskoků a šest asistencí.

Po dvou minutách v Charlotte a třech doma proti Clevelandu dostal Krejčí suverénně největší porci minut v sezoně. V lize bodoval poprvé od loňského dubna, kdy si připsal dva body proti Chicagu. Aspoň 20 minut odehrál naposledy také v dubnu při porážce s Bostonem, tehdy nezaznamenal ani bod. Zatímco v předchozích dvou startech český hráč ani nevystřelil, tentokrát trefil v první čtvrtině tříbodový koš, další tři pokusy o trojku v body neproměnil.

Murray si vyrovnal kariérní maximum. „Kontroloval hru po celou dobu zápasu. Odehrál skvělé utkání a je výrazně vidět ve statistikách. A má na kontě i důležité střely,“ řekl o lídrovi Hawks trenér Quin Snyder. „Jen jsem chtěl hrát. Na statistiky jsem se nikdy nekoukal,“ podotkl Murray. Hawks si třetí výhrou za sebou upevnili ve Východní konferenci poslední postupovou pozici do předkola play off.

Los Angeles Lakers ještě minutu a půl před koncem doma prohrávali s Milwaukee o pět bodů, nakonec ale slavili vítězství 123:122. V závěru zazářil autor celkem 41 bodů D'Angelo Russell, který proměnil koš s faulem, trojku a nakonec 5,2 sekundy před koncem dvoubodovým košem zápas rozhodl. Smutným hrdinou byl v týmu soupeře Damian Lillard, jenž sice zaznamenal 28 bodů a 12 asistencí, ale zmíněný koš s faulem šel za ním, pak 24 sekund před koncem neproměnil nájezd a jeho potenciálně vítězný pokus zblokoval s klaksonem Spencer Dinwiddie. Reklamovaný faul rozhodčí u videa neuznali.

Lakers uspěli i bez LeBrona Jamese, Anthony Davis k výhře přispěl 22 body a 18 doskoky. Lídrem Bucks byl Janis Adetokunbo, jenž si připsal triple double za 34 bodů, 14 doskoků a 12 asistencí.

Oklahoma i díky 37 bodům Shaie Gilgeouse-Alexandera porazila Miami 107:100 a vystřídala v čela Západní konference Minnesotu, která po prodloužení prohrála šlágr v hale Clevelandu 104:113. Za Cavaliers nastříleli Darius Garland 34 bodů a Jarrett Allen 33, k tomu přidal 18 doskoků. Timberwolves táhl s 34 body Naz Reid. Clevelandu výhra pomohla k posunu na druhé místo Východní konference před Milwaukee, které po předchozí šestizápasové vítězné šňůře prohrálo podruhé za sebou.

NBA:

Cleveland - Minnesota 113:104 po prodl., LA Lakers - Milwaukee 123:122, Memphis - Atlanta 92:99 (za hosty Krejčí 3 body, 5 asistencí, 1 doskok), New York - Orlando 98:74, Oklahoma City - Miami 107:100, Philadelphia - New Orleans 95:103, Portland - Houston 107:123, Washington - Charlotte 112:100.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme