Golden State po nesportovním faulu Greena podruhé v play-off NBA padli. Philadelphie opět vyhrála

Basketbalisté Sacramenta a Philadelphie vedou v osmifinále play-off NBA už 2:0 na zápasy. Kings znovu uspěli v duelu s obhájci titulu z Golden State a zvítězili 114:106, Sixers přehráli Brooklyn 96:84. Obě série se nyní přesunou do hal soupeřů.

Video Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Malik Monk ze Sacramenta v souboji o míč s Garym Paytonem z Golden State

Malik Monk ze Sacramenta v souboji o míč s Garym Paytonem z Golden State | Foto: Kyle Terada | Zdroj: Reuters

Warriors se ještě nikdy nestalo, aby se Stephenem Currym v sestavě prohrávali v sérii 0:2. Hvězdný rozehrávač tentokrát nastřílel 28 bodů, Andrew Wiggins přidal 22 a Klay Thompson 21, jenže sedm minut před koncem oslabil Warriors Draymond Green, který šlápl na hruď Domantase Sabonise a byl vyloučen.

Sabonis spolu s De'Aaronem Foxem táhli Sacramento shodně 24 body.

Brooklyn poměrně dobře bránil a držel s Philadelphií krok až do začátku poslední čtvrtiny. Pak ale Sixers vyhráli pasáž 11:2, získali dvouciferné vedení a to už nepustili.

Nejlepší střelec ligy Joel Embiid sice neměl pod košem tolik prostoru a dal jen 20 bodů, ale užitečný byl v mnoha dalších ohledech, protože přidal 19 doskoků, sedm asistencí a tři bloky.

„Mnoho lidí si myslí, že basketbal je jen o střílení košů, ale to není pravda. Je to o vyhrávání a k tomu vedou různé cesty,“ řekl Embiid. Tyrese Maxey pomohl k výhře 33 body, Tobias Harris zaznamenal 20 bodů a 12 doskoků. Za Brooklyn dal 28 bodů Cam Johnson.

Play off NBA - 1. kolo:

Východní konference: Philadelphia - Brooklyn 96:84, stav série 2:0.

Západní konference: Sacramento - Golden State 114:106, stav série 2:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme