Dončič skvělými výkony dál táhne Dallas. 51 body dovedl Mavericks k těsné výhře v San Antoniu

Potřetí z posledních pěti utkání dosáhl basketbalista Luka Dončič v NBA na 50 bodů. Tentokrát proti San Antoniu zaznamenal 51 bodů a Dallasu přispěl k výhře 126:125.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dončič potřetí v posledních pěti zápasech zaznamenal alespoň 50 bodů

Dončič potřetí v posledních pěti zápasech zaznamenal alespoň 50 bodů | Foto: Scott Wachter-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Dončič proti San Antoniu přidal také devět asistencí a šest doskoků a jako první hráč v historii zámořské ligy během pěti utkání nastřádal dohromady alespoň 250 bodů, 50 doskoků a 50 asistencí.

„Chtěl jsem hlavně vyhrát. Ale ano, 51 bodů je pěkných,“ usmál se Dončič po utkání. Mavericks uspěli už pošesté za sebou a posunuli se na čtvrtou příčku Západní konference.

„Jsem v lize sedm let, za tu dobu jsem ale neviděl nikoho, kdo by byl schopen výkonů, které podává Luka. Hraje fantasticky,“ ocenil spoluhráče Christian Wood, jenž nasbíral 25 bodů a sedm doskoků.

Drama v Indianě

Velké drama se hrálo také v Indianě, kde Paul George nasbíral 45 bodů včetně sedmi trojek, přidal i devět asistencí a sedm doskoků, Clippers se však museli těsně sklonit před domácími Pacers 130:131.

Byť dal George trojku 0,2 sekundy před koncem, už to nestačilo a posledními body jen korigoval výsledek. Duel rozhodl jednou úspěšnou šestkou ze dvou pět sekund před koncem Tyrese Haliburton, s 24 body druhý nejlepší střelec Pacers.

Lídrem domácích byl tentokrát Myles Turner, který zaznamenal 34 bodů. Buddy Hield přidal 18 bodů. Klíčem pro Pacers byla vysoká produktivita – 58:40 – zpod koše.

„Abychom takový tým porazili, museli jsme odehrát monstrózní zápas. Povedlo se, Myles Turner i Tyrese Haliburton byli skvělí. Tyrese proměnil ve druhém poločase každou potřebnou střelu, skvěle se na něj dívalo,“  chválil kouč Rick Carlisle.

Ve výborných výkonech pokračuje Brooklyn, jenž si upevnil druhou příčku na východě vítězstvím 126:106 na palubovce Charlotte. Nets se momentálně pyšní 11 výhrami v řadě, což je nejdelší vítězná šňůra v soutěži. Proti Hornets se 28 body blýskl Kyrie Irving, dalších 23 jich nasbíral Kevin Durant.

NBA:

Charlotte - Brooklyn 106:123, Chicago - Cleveland 102:103, Houston - New York 88:108, Indiana - LA Clippers 131:130, Memphis - New Orleans 116:101, Minnesota - Detroit 104:116, Oklahoma City - Philadelphia 96:115, San Antonio - Dallas 125:126, Utah - Miami 123:126.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme