Basketbalisté Washingtonu porazili Oklahomu 116:98. Satoranský přispěl patnácti body

Basketbalisté Washingtonu ukončili osmizápasové čekání na venkovní vítězství v NBA překvapivou výhrou 116:98 na hřišti Oklahomy, kde zvítězili vůbec poprvé v historii. K triumfu nad druhým nejlepším celkem Západní konference přispěl výrazně i český reprezentant Tomáš Satoranský, který posbíral 15 bodů, dva doskoky a dvě asistence. Pro Wizards to byla třetí výhra z posledních čtyř zápasů.

Oklahoma City/USA Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský bráněný dvojicí hráčů Oklahomy

Tomáš Satoranský bráněný dvojicí hráčů Oklahomy | Foto: Sue Ogrocki | Zdroj: ČTK/AP

Washington měl dosud na kontě jen čtyři venkovní úspěchy, poslední vybojoval před měsícem. V Oklahomě ale předváděli Wizards jeden z nejlepších výkonů v sezoně a vedli téměř celý zápas. Zejména jejich lavička jasně přehrávala náhradníky Thunders, Otto Porter patřil s 20 body k lídrům.

Satoranský dotahoval náskok Miami, Washington v NBA přesto prohrál

Číst článek

Vstup do druhé půle sice patřil Oklahomě, ale pak dal v rychlém sledu pět bodů Satoranský a opět Wizards nastartoval. Ti si postupně vypracovali náskok až 23 bodů. Oklahomě nepomohlo ani to, že Russell Westbrook už ve třetí čtvrtině dosáhl podvanácté v sezoně na triple double a celkově na 116. v kariéře. Měl 22 bodů, 15 doskoků a 13 asistencí, ale také osm ztrát.

Většinu bodů Westbrook sbíral, když ho nebránil Satoranský. Proti českému rozehrávači se tolik neprosazoval. Satoranský si na jednu z největší hvězd soutěže troufal i v útoku ke hře jeden na jednoho a dvakrát si Westbrooka vyfintoval.

Toronto zvládlo těžký zápas s Indianou a výhrou 121:105 se vrátilo do čela ligy. Výrazně k tomu přispěl náhradník Norman Powell, který předvedl nejlepší výkon za poslední dvě sezony v podobě 23 bodů. Dohromady osm hráčů Raptors dalo dvouciferný počet bodů.

Minnesota v posledním utkání pod odvolaným trenérem Tomem Thibodeauem přehrála Los Angeles Lakers 108:86. Andrew Wiggins dal 25 ze svých 28 bodů v první půli a zařídil tak rozhodující únik. Karl-Anthony Towns dal rovněž 28 bodů, k tomu přidal 18 doskoků. Lakers vyhráli jediné z šesti utkání bez zraněné hvězdy LeBrona Jamese.

Brooklyn potvrdil nejlepší období od roku 2012 výhrou 117:100 nad Chicagem. Z posledních 15 duelů prohrál jen tři. Orlandu nepomohl odvrátit prohru 96:106 s Los Angeles Clippers ani Nikola Vučevič, který 24 doskoky jen těsně zůstal za maximem sezony.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme