Nymburk v basketbalové Lize mistrů padl na palubovce Igokey, šance na postup se vzdálila

Basketbalisté Nymburka prohráli utkání 5. kola Ligy mistrů na hřišti Igokey Aleksandrovac 69:76 a výrazně si zkomplikovali boj o postup ze skupiny E. Českým šampionům nepomohlo v Bosně a Hercegovině ani 25 bodů nejlepšího střelce Jarricka Hardinga, za domácí dosáhlo hned pět hráčů dvojciferného počtu bodů. Nejproduktivnější byl Marco Jošilo se 14 body.

Laktaši (Bosna a Hercegovina) (Aktualizováno: 22:17 7. 12. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Benda z Nymburka

Petr Benda z Nymburka | Zdroj: Profimedia

Svěřenci trenéra Aleksandera Sekuliče ztratili zápas především ve třetí čtvrtině, kterou prohráli 8:23, a připsali si třetí porážku. Kvůli prohře o sedm bodů mají navíc oproti Igokee v tabulce horší vzájemné skóre.

Stalo se nám úplně to samé jako v Soluni, mrzelo kapitána nymburských basketbalistů Hrubana

Číst článek

První duel vyhráli doma 86:82. Pro udržení naděje na postup Nymburk musí v posledním kole porazit doma Galatasaray Istanbul, jinak skončí.

Nymburk měl povedený začátek a v úvodu jej táhl především oslavenec Demetre Rivers, který v den 26. narozenin nastřílel za necelých šest minut 11 bodů. Díky němu český mistr brzy vedl 18:9.

Domácí trenér Dragan Bajič reagoval oddechovým časem a po něm se Igokea vrátila smrští devíti bodů za necelé dvě minuty do hry. Úvodní čtvrtina tak skončila těsným vedením domácích 26:25.

Bosenský celek si ve druhé části vybojoval sedmibodový náskok, ale Nymburk dobře eliminoval jeho sílu na doskocích a brzy se mu podařilo skóre otočit.

Tahoun Harding

Vedle Riverse táhl českého mistra hlavně americký rozehrávač Harding, který se v posledních čtyřech minutách druhé části postaral o všech 13 bodů. Díky jeho sérii zvrátil Nymburk stav 31:36 na 44:39. Dvojice Rivers - Harding zaznamenala v půli dohromady 36 bodů.

Ve druhé části se však hlavním hostujícím střelcům přestalo dařit a domácí díky Starksovi a Radanovovi duel otočili. Vedle 12 bodů měl třicetiletý Starks v průběhu třetí čtvrtiny také 5 zisků a 7 asistencí.

Naopak Nymburk dál tápal, za úvodní čtyři minuty zaznamenal pouhé dva body a čtvrtinu prohrál 8:23. Český šampion netrefil ani jeden z pěti tříbodových pokusů.

Igokea tak vstoupila do závěrečné části s desetibodovým náskokem a trhák navýšila o dalších šest bodů. Domácí navíc prodlužovali své útoky, které se snažili zakončit tříbodovými pokusy. Ty se jim však nedařily.

Nymburk se tak v závěru díky Lukáši Palyzovi a Vojtěchu Hrubanovi přiblížil na kýženou čtyřbodovou ztrátu. Jejich naději ale následně utnul trojkou Waller a domácí si již klíčový náskok udrželi taktickou hrou až do konce.

Basketbalová Liga mistrů - 5. kolo:

Skupina E:

KK Igokea - ERA Nymburk 76:69 (26:25, 39:44, 62:52)
Nejvíce bodů: Jošilo 14, Starks a Radanov po 12, Robinson 11 - Harding 25, Rivers 17, Palyza 11. Fauly: 16:19. Trestné hody: 14/8 - 9/9. Trojky: 8:10. Doskoky: 41:39.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme