Na cyklistickém závodě Kolem Švýcarska zemřel závodník Mäder, peloton uctil jeho památku

Šestadvacetiletý švýcarský cyklista Gino Mäder podlehl v nemocnici zraněním, která utrpěl při pádu ve čtvrteční etapě závodu Kolem Švýcarska. Na webu o tom informovala jeho stáj Bahrajn Victorious. Pořadatelé tradičního přípravného závodu před Tour de France kvůli Mäderově úmrtí neutralizovali páteční šestou etapu. Peloton podle agentury AFP odjede pouze závěrečných 30 kilometrů a uctí jeho památku.

Aktualizováno La Punt (Švýcarsko) (Aktualizováno: 14:23 16. 6. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Závodník týmu Bahrain Victorious se ve čtvrtek ve sjezdu z průsmyku Albula srazil ve vysoké rychlosti s Američanem Magnusem Sheffieldem a spadl do rokle.

Lékaři, kteří ho našli v bezvědomí ve vodě, ho na místě resuscitovali, poté byl letecky převezen do nemocnice v Churu. Jak ale oznámil jeho tým, Mäder svým zraněním v pátek podlehl.

„Gino byl výjimečný sportovec, příklad odhodlání, ceněný člen našeho týmu a celé cyklistické komunity,“ uvedla stáj Bahrain Victorious. „Jeho talent, odhodlání a vášeň pro sport nás všechny inspirovaly.“

Mäderova smrt byla oznámena půl hodiny před startem dnešní šesté etapy. Její začátek byl proto odložen a po chvíli organizátoři oznámili, že bude zrušena. Peloton odjede pouze závěrečných 30 kilometrů na Mäderovu počest.

Mäder přišel do stáje Bahrain Victorious před dvěma lety a hned v jejích barvách vyhrál jednu etapu na Giru d'Italia. V roce 2021 také ovládl hodnocení mladých jezdců na Vueltě. Za sebou má i angažmá v týmu Dimension Data.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme