Eurobasket jako šance pro mladé hráčky. České reprezentantky sbírají zkušenosti a minutáž

Česká ženská basketbalová reprezentace bude hrát na mistrovství Evropy v neděli od 17 hodin důležitý zápas s domácím Izraelem. Pokud ho zvládne, tak poprvé od roku 2015 postoupí na evropském šampionátu ze skupiny. To by byl velký úspěch vzhledem k tomu, že pro pět hráček je to vůbec první eurobasket v kariéře. A třeba pro osmnáctiletou Dominiku Paurovou byly zážitkem už přípravné zápasy před turnajem.

Tel Aviv (Izrael) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veronika Šípová (vlevo) sbírá v českém týmu především zkušenosti

Veronika Šípová (vlevo) sbírá v českém týmu především zkušenosti | Zdroj: Profimedia

„Starší a zkušenější hráčky se nám snaží pomáhat a poradit, čehož si vážím. Bylo to hodně zápasů, za to jsem ráda, protože mě baví hrát. Pod trenérkou se mi hraje výborně, znám ji už z mládežnických reprezentací a Hradce Králové,“ chválí si Dominika Paurová spolupráci s trenérkou Romanou Ptáčkovou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si české basketbalistky, které na mistrovství Evropy sbírají zkušenosti

Na eurobasketu zatím Paurová odehrála 14 minut proti Belgii, ale na svůj první koš ještě čeká.

Toho se proti Itálii dočkala Veronika Šípová. Té už je sice 24 let a je na svém druhém Eurobasketu v kariéře. Jenže vzhledem k tomu, že v USK Praha při důležitých zápasech jenom sedí na lavičce, tak si své reprezentační minuty v Izraeli hodně užívá.

„Jsem ráda, že mám možnost hrát. Je to skvělý pocit a doufám, že týmu na hřišti pomáhám,“ říká česká basketbalistka.

Šípová je v docela paradoxní situaci, kdy výkony v reprezentaci může ukázat své klubové trenérce Natálii Hejkové, že si zaslouží důvěru i ve vypjatých zápasech. 

„Nevím, jak to bude brát trenérka, ale věřím tomu, že bych mohla dostávat na hřišti vetší porci minut. Tým se bude hodně měnit, přijdou dorostenky. Věřím ve větší minutáž,“ dodává Šípová.

Česká reprezentace se na mistrovství Evropy chystá na klíčový duel s Izraelem o postup do předkola play-off.

Petr Tomášek, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme