Kajakář Prskavec obhájil titul mistra Evropy ve vodním slalomu, Fišerová si dojela pro bronz

Kajakář Jiří Prskavec se stal pošesté mistrem Evropy ve vodním slalomu. Na Evropských hrách v Krakově obhájil třicetiletý reprezentant loňský triumf a zároveň zajistil České republice účastnické místo na olympijských hrách v Paříži v příštím roce. Bronzovo medaili získala pak získala kajakářka Tereza Fišerová.

Krakov (Aktualizováno: 13:44 1. 7. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Prskavec

Jiří Prskavec | Foto: Iva Roháčková

Kajakář Jiří Prskavec se stal pošesté mistrem Evropy ve vodním slalomu. Na Evropských hrách v Krakově obhájil třicetiletý reprezentant loňský triumf a zároveň zajistil České republice účastnické místo na olympijských hrách v Paříži v příštím roce.

Trať byla hodně fyzicky náročná, to mi většinou sedí, hlavně když jsou v závěru nějaká silová místa a ostatní nemůžou, tak v tu chvíli ždímám, co mám a doháním ztrátu z horní části trati,“ řekl Prskavec pro Radiožrunál Sport. Na sedmém místě ve ve finále dojel Jakub Krejčí.

Bronzová Fišerová

Vodní slalomářka Tereza Fišerová vybojovala bronzovou medaili na kajaku. V Krakově byly lepší jen vítězná Němka Ricarda Funková a Klaudia Zwoliňská z Polska.

„Doufám, že se to nezastaví, to krásné. Probudila jsem se a dělala si legraci, že bronzová mi ještě chybí, takže bych ji mohla dát. Upřímně to byl ale vzdálený sen a to, že jsem dojela do cíle, čekala a nakonec z toho vyšla ta medaile, je opravdu sen.“ okomentovala svůj výkon Fišerová.

Pětadvacetiletá Fišerová získala první kajakářskou medaili na velké seniorské akci a na Evropských hrách zkompletovala sbírku po zlatu z hlídek na kánoi a stříbru z týmového závodu na kajaku. Ve finále byla jako jediná Češka, v semifinále skončily Antonie Galušková třináctá a Amálie Hilgertová pětadvacátá.

Mistrovství Evropy a Evropské hry ve vodním slalomu v Krakově - K1:

Muži: 1. Prskavec (ČR) 88,21 (0 tr. sekund), 2. Dougoud (Švýc.) -1,39 (0), 3. Clarke (Brit.) -1,59 (2), ...7. Krejčí -6,17 (2), v semifinále 18. Přindiš (oba ČR).

Ženy: 1. Funková (Něm.) 99,09 (2), 2. Zwoliňská (Pol.) -1,97 (4), 3. Fišerová -3,25 (0), ...v semifinále 13. A. Galušková, 25. Hilgertová (obě ČR).

Petr Tomášek, mim, apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme