Florbalisty před rekordní návštěvou svázala nervozita, pak ale zvládli proti Německu obrat

Mistrovství světa florbalistů v Praze začalo a hned úvodní den byl rekordní. Ještě nikdy v historii šampionátů totiž první den turnaje nepřišlo na florbal tolik fanoušků. V ochozech libeňské haly jich bylo 12 326 a tlačilo Čechy za obratem ve skóre v nakonec vítězném duelu s Německem.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Florbalová reprezentace po vítězství nad Německem.

Florbalová reprezentace po vítězství nad Německem. | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Velká paráda. Užil jsem si to před deseti lety. Ne že bych to zažil poprvé, ale první zápas ve skupině domácího mistrovství, tolik diváků a nádherná atmosféra,“ říká Radek Sikora, který byl na posledním šampionátu v Česku před deseti lety na hřišti. Teď si pochvaluje rekordní návštěvu z pozice asistenta trenéra.

Přehrát

00:00 / 00:00

Florbalisty před rekordní návštěvou svázala nervozita, pak ale zvládli proti Německu obrat

„Chtěl bych poděkovat fanouškům za to, jakou předvedli atmosféru. Jsem za to fakt moc rád,“ říká autor hattricku Adam Delong.

Delong se na obratu vývoje skóre a výhře nad Německem 10:5 výrazně podílel, a to na světovém šampionátu mezi dospělými navíc v takové kulise debutoval. Tolik diváků v hledišti ale od úvodní buly pozitivní vliv na český národní tým nemělo.

„Říkali jsme si, že nesmíme být nervózní. Pak to dopadlo tak, že se vlezlo na hřiště a prvních pár minut nervozita byla,“ říká Delong. „Netřeba se na nic vymlouvat, byli jsme nervózní,“ souhlasí jeho parťák ze druhé formace Tom Ondrušek.

Rozklepaná kolena na svých svěřencích v úvodu pozoroval také kouč Sikora.

Dvanáct tisíc diváků a úspěšný obrat. Florbalisté na úvod MS porazili Němce 10:5

Číst článek

„Je to každopádně jiné než hrát v nějaké tělocvičně nebo hale, kde je 500 diváků. Je tady spousta nováčků, spousta kluků to zažila poprvé, ale myslím, že to zvládli,“ říká Sikora.

„Orientace v hale je jiná. Lidi, co rozumí florbalu, budou říkat, že ten zápas z naší strany nestál za nic. S tím musíme souhlasit, ale na druhou stranu, kdyby si dokázali představit, jaké to je na hřišti... Je to fakt těžké, musíme si to srovnat v hlavě a ty věci zlepšit,“ ví Tom Ondrušek.

Ondrušek i jeho spoluhráči budou mít první příležitost to dokázat už v neděli v 17.00 hodin, kdy je čeká zápas proti Lotyšsku.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme