Opora ženské florbalové reprezentace chytá ve speciální helmě. Kromě rozměrů zaujme i designem

Jednou z nejzkušenějších florbalistek v českém týmu na právě probíhajícím mistrovství světa ve Švýcarsku je brankářka Jana Christianová. Nejlepší hráčka úvodního zápasu ve skupině proti Lotyškám ještě před startem šampionátu musela žádat o výjimku, aby mohla podávat právě takové výkony. Kvůli své malé hlavě totiž Christianová nerada chytá v univerzálních maskách od sponzora.

Neuchatel Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká florbalová brankářka Jana Christiánová

Česká florbalová brankářka Jana Christiánová | Foto: Martin FLOUSEK | Zdroj: ceskyflorbal.cz

„Dostala jsem výjimku, abych měla jinou masku, kterou mi Víťas upravil do designu v českých národních barvách,“ zmínila devětadvacetiletá gólmanka českých florbalistek Jana Christianová trenéra brankářek v národním týmu a profesionálního airbrushera Romana Vítka. Právě on vysvětlil, proč vlastně jeho svěřenkyně žádala o výjimku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Česká florbalová brankářka Jana Christianová musí chytat ve speciální helmě. Více v příspěvku Jakuba Kanty

„Masky, které dodává sponzor, jsou univerzální, ale spíš pro chlapy. Na malé hlavě, jakou má „Christy“, to prostě nedrží a točí se, což je hrozně nepříjemné. Bylo nám umožněno helmu upravit a pak jsem ji ještě vyvedl v národních barvách,“ řekl Vítek Radiožurnálu.

Češky druhý zápas na florbalovém mistrovství světa nezvládly a prohrály s favorizovaným Švédskem

Číst článek

Na bocích helmy Jany Christianové přezdívané „Christy“ je z každé strany nakreslený speciální technikou český lev. Týl zdobí česká vlajka a na ní text písně Hall of Fame (v překladu Síň slávy) od irské kapely The Script.

„Je to písnička, kterou jsem už jednou na masce měla. V roce 2013 se mi domácí mistrovství povedlo a chtěla bych na to navázat. Pro moje masky je typické, že za nimi vždy stojí nějaký text, který mě motivuje,“ vysvětlila Christiánová.

Brankářka pražského Chodova je oporou reprezentace řadu let. Právě ona ji svými zákroky dovedla na světovém šampionátu v roce 2011 k zatím jediné bronzové medaili.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme