Piloti formule 1 na cestě. Kimi Räikkönen nebo Fernando Alonso se mohou stěhovat do jiných týmů

Piloti formule 1 mají sice letní přestávku, ne všichni si ale mohou bezstarostně užívat na dovolené. Mnoho z nich totiž nemá jistotu, že budou v královské motoristické kategorii závodit i v další sezoně. Do této skupiny patří i mistři světa Fernando Alonso a Kimi Räikkonen.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V posledních pěti závodech dosáhl Kimi Räikkonen vždy na pódiové umístění. Celkem stál v letošní sezoně na stupních vítězů už osmkrát. V této statistice je lepší už jen současný lídr klasifikace Lewis Hamilton. Přesto finský pilot nemá jistotu, že bude ve Ferrari závodit i v dalším roce.

Jezdec formule 1 Daniel Ricciardo po sezoně odejde z Red Bullu, nově bude jezdit za Renault

Číst článek

To Fernando Alonso sice v McLarenu nedosahuje na takové výsledky, ale paradoxně by mohl mít větší šanci se ve formuli 1 udržet i v dalším roce.

„Myslím, že u Fernanda Alonsa to bude hodně o tom, co si řekne on sám, jestli bude chtít ve formuli 1 s týmem McLaren dále pokračovat, nebo jestli se třeba sám rozhodne odejít závodit do Ameriky. U Kimiho Räikkonena záleží spíše na týmu. Finský závodník určitě nemá tak silnou pozici jako třeba Alonso v McLarenu,“ domnívá se automobilový závodník a expert Radiožurnálu Jakub Knoll.

Pro Alonsa by odchod do Ameriky byl lákavý v tom, že by měl větší šanci vyhrát slavný závod Indianapolis 500 a získat tak motoristickou trojkorunu. Do té se kromě amerického podniku řadí Velká cena Monaka a závod 24 hodin Le Mans.

Formule 1 má prázdniny a odpočívá. Týmy nesmí pracovat na vývoji vozu a závodníci nemohou na trenažer

Číst článek

Nejistota ohledně další sezony se ale netýká jen těchto dvou pilotů. Podobně jsou na tom třeba také Carlos Sainz z Torro Rosso nebo Esteban Ocon z týmu Force India. Právě jeho místo totiž ohrožuje současný pilot Williamsu Lance Stroll.

„Jeho otec Lawrence Stroll, bohatý kanadský podnikatel, totiž tým Force India, který byl v úpadku, zakoupil a dá se čekat, že Stroll mladší bude za tento tým závodit. Je dokonce možné, že se stáj přejmenuje,“ říká Knoll.

Ve formuli 1 totiž, možná více než kde jinde, platí, že o peníze jde vždy až na prvním místě, a tak piloti s většími finančními možnostmi si závodní sedačku zajišťují lehčeji. Ti ostatní pak musí doufat, že na ně nějaké místo zbude.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme