Staněk si v Belgii polepšil o devět míst a počtvrté v letošní sezoně formule 2 skončil na bodech

Český pilot Roman Staněk obsadil v nedělním hlavním závodě formule 2 ve Spa-Francorchamps deváté místo a počtvrté v sezoně bodoval. Podruhé za sebou vyhrál Australan Jack Doohan.

Spa-Francorchamps (Belgie) (Aktualizováno: 13:50 30. 7. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Staněk ve formuli 2

Roman Staněk ve formuli 2 | Zdroj: Profimedia

Devatenáctiletý Staněk se na bodované pozice probojoval až v samotném závěru a na syna pětinásobného mistra světa v závodech silničních motocyklů Micka Doohana ztratil 16,5 sekundy. V kvalifikaci přitom začínal na 18. pozici. Maximem českého nováčka je pátá příčka ze sprintu ve Spielbergu.

Doohan navázal na týden starý triumf z Maďarska. Na druhé příčce dojel se ztrátou dvou sekund Francouz Théo Pourchaire a posunul se do čela průběžného pořadí seriálu. Druhý byl vítěz sobotního sprintu vnuk dvojnásobného brazilského mistra světa formule 1 Emersona Fittipaldiho Enzo.

Pourchaire z prvního místa sesadil Dána Frederika Vestiho, jenž v neděli do závodu nenastoupil. Francouzský pilot má na prvním místě 168 bodů a před Vestim vede o 12 bodů. Staněk si ze ziskem 13 bodů polepšil před letní přestávkou o jedno místo na 17. příčku.

„Tři kola před koncem jsem dokonce během asi tří zatáček předjel oba monoposty týmu Campos. Teď následuje letní přestávka a plán zatím přesný nemám. Chci se hlavně dobře připravit na další závody a možná se na den otočím i do České republiky. Ještě uvidíme,“ uvedl po závodě Staněk.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme